Sju månader är förbi

I sju månader har jag fått vara mamma. Det är ibland svårt att ta in att det ligger någon bredvid en, och som dessutom en gång inte har funnits. Sju månader och vi är nu närmare till Harrys 1-årsdag än då han föddes.

Vi är inne i en riktigt härlig period just nu. Den senaste månaden har Harry börjat sitta upp i vagnen och spanar in allt i hans omgivning. Det gör såklart promenaderna roligare när han trivs och gärna är ute i vagnen. Han är glad mest hela tiden och stunderna han är missnöjd har krympt väsentligt. Det gör att jag tacksamt nog får lite mer tid till att hinna med annat då han gärna leker för sig själv.

Tiden går så fort, men jag är samtidigt lite glad eller förväntansfull på allt som komma skall i hans utvecklingsväg. Han kämpar med att börja krypa och är nog snart där. Han är i alla fall väldigt rörlig och rör sig runt, runt i en cirkel. Det är det där med att ta sig framåt som är knepigt.

Du kanske inte har tänkt på det hittills, men vi har valt att inte visa upp hans ansikte i sociala medier. Anledningen till det är enkel – för att inte exponera honom för alla okända där ute. I ärlighetens namn kändes det lite konstigt i början – jag ville ju visa upp honom för alla, helst hela tiden! Visa hur fantastiskt söt min son är. Även om jag fortfarande skulle vilja har jag inget behov av det. Det räcker med allt ooh-ande i verkligheten (sa hon lite skämtsamt). Vi har även ett privat instagramkonto där vi lägger upp foton för familj och vänner. 

Jag vet att det är en hel del som läser bloggen som själva har barn – har du haft något liknande resonemang?

Hur ska vi fira den här dagen tro? Kanske en långpromenad i kylan. Hur ser din dag ut? Hoppas den i varje fall blir fin!

You may also like

41 kommentarer

 1. Han är så himla gullig även om hans ansikte inte syns. Jag lägger ogärna upp bilder på sonen på internet. Trots att han är tonåring slipper jag det helst. Så vi hat ungefär samma resonemang. Kram ❤️

 2. Vad skönt att ni är inne i en bra period..dom kommer och går hela livet 😂😂
  Vi tänker alla olika om att visa barnen..jag visar min lilla än så länge men sonen blir mest från sidan och frågar alltid först..han är 12 år

 3. Så mysigt! Känner igen mig mycket i det du skriver, min son är 6 1/2 månad och kämpar också med att börja krypa. Han blir mest frustrerad över att han inte kommer framåt ännu, men det kommer nog snart här med! 😊

 4. Tiden går fort, för fort.
  Jag hade gjort samma sak som ni om jag fått barn idag. Kan tycka det är fint när man fotar sitt barn utan att exponera ansiktet på ett naturligt sätt.

 5. Jag förstår dig helt med hur du tänker angående bilder.
  jag har själv den senaste tiden tänkt väldigt mycket på det, men tycker mest att det hade känt konstigt att nu, efter så många år plocka bort bilderna på barnen. Är dock väldigt noga med att fråga min äldsta dotter om jag får lov att lägga ut bilder osv, så jag får väl försöka se det som att jag kompenserar där. haha

 6. Jag tycker det är så roligt att följa och läsa om barn utveckling. Är själv med om det på konståkningen med barnen där! Helt underbart att följa :D

 7. Ja tiden går fort!😊 Intressant ämne du tar upp! Även om jag inte själv har barn, har jag ofta funderat över det här med barns rätt till integritet på nätet. Ett litet barn vet ju inte ens vad nätet är, och ett större barn kan egentligen inte greppa vad det innebär att bli exponerad på nätet. Om t ex min mor skulle lägga ut bilder på mig på nätet och skriva om vad som står i mina medicinska journaler, eller skriva av sig om någon mindre glad diskussion oss emellan, skulle jag bli galen på henne. För jag vill inte att precis alla ska veta allt om mig. Men barns egenskaper, uppförande och mest privata tankar ska kompisar, klasskamrater, lärare, grannar, framtida arbetsgivare, försäkringsbolag, osv ha fri tillgång till. Undrar hur många som förstår vad det kan leda till i förlängningen.

 8. Min son är född i internets barndom så frågan var inte aktuell då. Men jag lägger inte ut bilder nu heller på honom där man kan känna igen honom. Dels vet jag att han inte skulle tycka om det, dels är det inte lagligt. Små barn är det väl iofs inte olagligt att lägga ut på bild. Men jag tycker man ska avstå. Av en rad olika skäl. Man har ingen kontroll över vad bilderna används till och i förlängningen kan det vara förödande för de enskilda individen.

  Ha en skön promenad! Jag har en galet överbokad vecka och frisk luft tillhör inte det jag kommer att få överdos av.

  1. Nej det är ju just det. Man vet inte var bilderna tar vägen. :/

   Tack! Hoppas du får lite luft i alla fall. :)

 9. Tiden går verkligen fort. Jag har ett barnbarn som är lite över 5 månader och dom månaderna har gått så fort, känns inte alls som 5 månader sedan, men man ser ju verkligen på dom där små vad det händer grejer :) Så kul att din son är glad för det mesta också :) Hoppas ni får en skön promenad :)

 10. Vad härligt med promenader när han utvecklats och kan ta del av omgivningen, tiden går fort så de gäller att ta vara på varje sekund, snart är han inte så liten längre som en gång i tiden💖

 11. Håller med dig om att tiden går fort… riktigt fort… Vår äldsta son fyller 18 år i december, jag har riktigt svårt att greppa det. Att han om ca 2 månader får bestämma över sitt liv helt själv.
  Öppna bankkonto, göra pass osv osv… helt utan min hjälp. Galet, känns som bara nått år sedan han föddes.. haha!!

  Ha en fin tisdag
  Kram kram

 12. När Casper var liten så visade jag upp honom, nu får han själv bestämma, han är 12 år :) Vill han inte så publicerar jag inga bilder på honom :)

 13. Men så mysigt! Har inga barn men har ändå funderat på det där med bilder.. Tror jag skulle lägga ut bilder på bebisen meeen när man väl är där kanske man känner annorlunda!

 14. Härligt att han nu är sju månader! Låter super mysigt att få se hans utveckling & känna denna stolthet bara en mamma kan känna :D

 15. Tiden går så snabbt med barn. Tycker det är ett klokt beslut att inte visa H ansikte om ni inte är bekväma med det.

 16. Tiden bara springer iväg och ibland känns det som att man inte hinner med, det är så coolt att få följa deras utveckling! :)

 17. Måste vara superspännande att få lära känna en liten människa på det sättet och få se varje del av utvecklingen på nära håll!
  Jag har inga barn, men jag tänker också på det hela tiden hur jag vill göra. Jag är ju fotograf så jag vill ju att andra människor ska tillåta att jag visar deras barn. Men kommer jag vilja visa mina egna? Tack och lov dröjer det nog ett tag innan jag på allvar måste ta ställning till frågan!

 18. Jag har också funderat på detta, är gravid i 8e månaden och är ju rätt aktiv på sociala medier. Men att inte visa upp sin stolthet någonsin känns lite trist, men det kanske ändras när han föl kommer till världen

  1. Ja, det tyckte jag också till en början men har vant mig nu och tänker att han någon gång kan bestämma själv.

 19. Stort grattis!
  Jag har inga barn men jag tänker såhär, hade de barnet/barnen velat att jag skriver om dem, lägger ut bilder på dem?
  Hade dem velat läsa i tonåren vad mamma skrivit och lagt ut om dem?
  Jag kan blir riktigt arg då föräldrar blottar ut sina barn utan att barnen kan ens prata eller förstår vad man som VUXEN gör.

 20. Men en liten sjumånaders. Sött som socker. Vad bra att ni bestämt er för att inte visa ansiktet om det känns bra för er. Ert barn och ert val.
  Stor Kram

 21. Jag tror du/ni gör ett bra val, den dagen han är gammal nog att bestämma själv så får han förhoppningsvis göra det. Men det är ju sådär, det man lägger ut på internet finns där för alltid(antagligen) och det är kanske inget barnet själv önskar när det blir lite större, balansgång det där 🌸

 22. Det är helt otroligt hur fort tiden går. Jag ser det på mina kompisars barn också, som verkligen lärt sig någonting nytt varje gång vi ses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.