Fazer Lakritsi: tre sorters lakrits

Förra veckan var det lakritsbåtar från glassbilen. Den här veckan är det lakrits du ska få höra om – Fazer Lakritsi. Tänk att jag funderat på varför jag sällan skriver om lakrits, något av det bästa som finns här i livet. Och så blir det nu två inlägg tätt inpå.

När jag kom med i Buzzadors kampanj för Uncle Ben’s ris registrerade jag mig även för att testa Fazer Lakritsi från just Fazer. Med tanke på att jag inte varit med i någon kampanj där på hundra år blev jag förvånad att ens komma med i två stycken precis efter varandra. Lakritstoken i mig är i alla fall väldigt nöjd just nu. Vore det inte för att det räknas som onyttigt hade lakrits lätt fyllt varje tårtbit i tallriksmodellen för mig.

Fazer Lakritsi

Från Fazer Lakritsi har jag fått testa tre olika smaker: smooth salmiak, lemon bites och raspberry. Alla tre är riktigt goda! Så goda att jag nallade rejält ur alla tre påsar innan jag ens hann fota till det här inlägget. Men det är förstås sällan jag faktiskt kan motstå lakrits. Eller godis överhuvudtaget.

Smooth salmiak har jag faktiskt ätit förr – lakrits med ett överdrag av salmiakpulver. Som de övriga namn antyder är två sorter fyllda med citron och hallon. Testa att stoppa en av varje i munnen samtidigt – en mycket god kombination! Hade jag fått välja hade smooth salmiak fått vara mer salt.

Fazer Lakritsi raspberry

Min favorit blev nog den hallonfyllda. Lakrits och hallon är mycket gott tillsammans, något som märks bland alla lakritssorter där ute. 

Vad äter du för godis om du får välja?

You may also like

35 kommentarer

 1. Aldrig testat men Fazer är banne mig stabilt. Älskar deras små silverplastade chokladmintbitar. Det är min favorit :D

 2. Väljer ju helt klart choklad utan att tveka 🙈 men blev lite nyfiken på det där med hallon, smakar det mycket lakrits ändå?

  1. Ja det smakar såklart lakrits men eftersom den är åt det söta hållet så tycker jag inte det tar över helt heller. Hallonsmaken finns där tydligt. :)

 3. Jag har aldrig varit så förtjust i lakrits. Det har hänt att jag tyckt att någon salt godisbit varit ganska god, men för mig är ljus choklad den stora favoriten! Gärna med någon fyllning. På andraplatsen kommer nougat😊

 4. Men herregud så gott det lät! Hallon + lakrits är ju som du säger en grym kombination och salmiak är ju hur gott som helst! Jag älskar (tyvärr) godis och vet inte om jag skulle kunna välja en favorit haha. Choklad, sött, surt, salt… Kexchoklad, polly, marabou digestive och neverstop går dock alltid hem. (idag var jag visst sugen på choklad😂)

 5. Saknar verkligen lakrits, finns inte i Ryssland där jag bor och folk här fattar inte hur vi svenskar kan äta det, haha

 6. Jag har faktiskt aldrig någonsin tyckt om lakrits. Jag kan inte ens förstå att det finns folk som aktivt väljer att gå och handla det när man är godissugen jämfört med typ vanligt godis eller choklad. Haha! Tänk så olika det kan vara ;)

 7. Åååh jag saknar verkligen lakrits, brukade älska det förut! Tyvärr är det 99 gånger av 100 animaliska ämnen i så du får hälsa de att göra utan ;)

 8. Ser verkligen gott ut :D Killen skulle absolut vilja äta lakrits! Håller mig och tar personligen hellre choklad. Är verkligen en choklad monster! :D

 9. När jag åt godis så var geleråttor och allt med mint mina favoriter! :D Och marmelad! Jag hade med andra ord många favoriter haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.