Sommarförkylning, glass och vaccination

Okej, i fredags kväll kände jag ett berömt stickande i näsa och hals. Och mycket riktigt, jag vaknade i lördags snorig och med halsont. Helgen blev därför inte riktigt som tänkt. Clara blev också snorig, så vi har hållit oss hemma medan Magnus och Harry varit ute på upptåg. Trist för oss tjejer.

Jag är fortfarande förkyld som bara den, så både igår och idag har jag mestadels jobbat från soffan. Väldigt bekvämt när det finns saker jag behöver göra innan min stundande semester. Bara nästa vecka kvar.

Veckan började däremot bra när region Stockholm öppnade upp vaccination för personer födda 1986 och tidigare. 1986 är jag! Hurra! Strax efter att Aftonbladets nyhetsnotis ploppat upp i min telefon hade jag en tid bokad till nästa vecka. Hurra igen! och till nästa torsdag är jag förhoppningsvis frisk.

Apropå krasslig. På måndagar kommer även glassbilen hit. Varje vecka ser vi fram emot Pär som kommer, och jag tror en tredjedel av vår frys är full av glass just nu. Det är ju himla bra med glass som sjuk, men annars hinner vi sällan äta upp glassen innan Pär åker förbi igen med sin jingel. Vi måste ju inte köpa, men saken är den att vårt stopp inte är ett egentligt stopp i hans rutt, så oftast känner jag ett behov att stödköpa om han inte får några kunder så han inte slutar åka förbi här. 😅

Nu mer serietittande, kanske en till glass och sen försöka sova mig frisk. Redan onsdag imorgon och bara 7 arbetsdagar kvar innan en efterlängtad semester. 😊

You may also like

4 kommentarer

  1. Det er litt sånn her også, isbilen kommer helt opp på vår gårdsplass… da må man liksom kjøpe da. For det er veldig kjekt å bare kunne gå utenfor døren og handle is.

  2. Att vara förkyld i den här värmen är ju såklart ingen höjdare. Synd att man inte kan välja när man ska få förkylningar. Krya på dig!
    Hemglass kör här också på torsdagar. Det är ytterst sällan att någon köper nåt. Minns att den bilen var en institution för 10-20 år sedan, men inte nu längre. På den tiden sålde som Mövenpick-glass som vi alltid köpte. Jingeln är ju kult:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.