Svettigt värre

Den här värmen alltså. Är så varm hela tiden att jag snart exploderar känns det som. Går runt och är mest konstant klibbig. Inte orkar man vara ute och inne är vi klistrade framför fläkten. Den älskade fläkten vi lyckades få tag i när det var slutsålt överallt. Den är det mest dyrbara vi har här hemma just nu. Harry hanterar det rätt så bra också, han har mestadels bara blöja på sig inomhus och luftig t-shirt när vi är ute. Hur hanterar du värmen, bor i frysen?

Vi har haft turen att Harry somnat tidigt om kvällarna sen vi kom hem från Gran Canaria. Då har vi tagit tillfället i akt och tittat på film eftersom vi inte orkar göra något annat och aldrig hinner annars. Just nu plöjer vi igenom filmerna från Marvel. I helgen som var åkte vi nämligen till Norrköping och besökte The Avengers Station. En utställning, inte helt otippat, centrerad kring The Avengers. Vi utforskade det inte helt till fullo då vi hade Harry med oss och det vid vissa tillfällen var för högljutt eller man skulle interagera med något, men det var kul att få se rekvisita och läsa om allt. Jag har sett många av filmerna och serierna tidigare men det är kul att se igen. Särskilt i den ordning man ”ska” se dem.

Passa på att åka dit om du fortfarande har dagar ledigt där du inte vet vad du ska göra. De har även en shop med massor av merch att köpa.

När vi ändå var i Norrköping fortsatte vi till Linköping efter utställningen och gick på deras flygvapenmuseum. Vi har varit där förut men det funkar ju att besöka igen. Även om man inte är så intresserad av flygplan så får man lära sig en hel del om det svenska militärflyget och dess historia. De har intressanta utställningar om bland annat kalla kriget, djur och krig, och DC-3:an som blev nerskjutet av ryssarna.

Det må vara sommar och fint väder, men jag tackar allt i ovan för fyra väggar och luftkonditionering. Att göra små utflykter i bilen är guld dessa dagar. Särskilt om ens lägenhet är en bastu och vara ute i solen gör att man smälter bort.

/ / / /

We defied the incredible Swedish heat, packed ourselves into our car (thank heaven for AC!) and drove to The Avengers Station in Norrköping this weekend, an interactive exhibition from Marvel. I think this is the first one for Europe. Not sure where else it’s currently showing except for Vegas. For fans it’s definitely fun to experience, with missions to complete and simulations to try.

While we were in Norrköping we weren’t too far from Linköping and the Swedish Air Force Museum, so we drove there as well. Even if you’re not too interested in aircrafts, you should go for the history lesson you get of the Swedish military aviation.

You may also like

4 kommentarer

  1. Häftiga bilder. Vi har haft 33 grader som mest några dagar då & då & lider med barnen. Men man ska väl inte klaga.
    Eller de enda man kan klaga på är att m inte få grilla pågrund av förbjudet.

  2. Vilken häftig utställning, tack för tipset! Visst är det grymt varmt men jag påminner mig ständigt om kallare tider och känner att jag kan stå ut lite till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.