På besök i norr

I dag har jag suttit på trappen till altanen på huset jag brukar tillbringa en tid på sommaren och har gjort sen jag var liten. Magnus, mamma, Harry och jag tog bilen i morse upp till Norrsundet, en liten ort 3,5 mil norr om Gävle. Min mammas släkt är därifrån och en del finns kvar där uppe. I år blev det dock bara ett dagsbesök då vi inte hunnit planera in någon längre vistelse.

Framme i Norrsundet

Medan jag satt där på trappen sov Harry i vagnen och jag kunde inte hjälpa att bli lite avis över att få ligga utomhus nerbäddad och sova i frisk luft. Just idag hade temperaturen sjunkit ett tiotal grader och den gassande solen skymdes av moln. En riktigt skön dag alltså. När en regnskur kom gjorde det heller ingenting.

Vi klev upp tidigt imorse för att maxa dagen. Grillning (eldningsförbudet har lättat där uppe), bad och visa Harry var han har delar av sina rötter stod på schemat. Något bad blev det däremot inte vilket ändå inte gjorde så mycket. Det var härligt att bara få vara utomhus på landet och känna lite kyla i luften och inte ha en gassande sol över sig.

Grillningen fick däremot en snöplig början när min tremänning skar upp sin hand och fick åka in och sy. Kvar blev vi, min tremännings sambo och mammas kusin som efter att ha städat undan allt glas satte oss till bords. Vi hann åka hem innan min tremänning kom tillbaka men resultatet blev sju stygn i ett finger och limma ihop ett annat. Aj, aj.

Förutom ett akutbesök har det varit en bra dag. Det blev en sista semesterutflykt innan Magnus börjar jobba igen på måndag. Känns som om han varit hemma jättelänge trots att det bara är tre veckor – ett bra betyg! Vi har fått göra en hel del tillsammans. Nu börjar snart vardagen och rutiner igen för Harry och mig med Nyhetsmorgon och förhoppningsvis promenader i kyligare temperatur.

You may also like

29 kommentarer

 1. Låter som en härlig dag. Semestern börjar gå mot sitt slut för många. Tyvärt men säkert en sommar vi Alla kommer minnas..

 2. Jag brukar också bli lite avis på barnen när de sover gott i friska luften i sin mysiga vagn😅♥️

  1. Jag vågade inte titta ordentligt men det var rätt djupt utan att något skadades – tur det! Allt bra nu när det är sytt i alla fall. :)

 3. Låter som en bra resa, trots ett akutbesök för tremänningen. Ja sommarens semestrar börjar lida mot sitt slut och rutiner ska tillbaks igen, jag hoppas övergången mellan ledigt och vardag går smidigt, ha en bra söndag :)

 4. Vilken härlig dag du verka ha haft :) Hoppas det också gick bra på akuten och med handen för din tremänning. Hoppas du får en trevlig dag

  1. Det gick bra, gjorde ont men är mycket bättre sen hon fick det sytt. :)
   Hoppas du haft en trevlig dag du också!

 5. Oj, hoppas det läker fort för din tremänning! Det är så lätt hänt och inget man direkt gör med flit :(
  Men annars ser det ut som ni haft en underbar dag :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.