Två månader till jul

Julen är nästan här, hörru. Jag ska absolut inte stressa men två månader kommer gå i rasande fart. I år har jag bestämt att jag bara ska vara klar med det mesta innan december kommer. Det för att kunna njuta av allt. För mig blir det en speciell jul eftersom det är Harrys första och jag vill bara suga in allt istället för att flänga för att få ihop allt.

Man kan ju tro att det är väl lätt när man bara är hemma hela dagarna, men det serru ska jag säga kommer bli svårare när jag nu har en bebis. Jag som är nummer ett på att prokrastinera ser hur jag kommer försöka komma på alla julklappar i sista minuten och titta vilken onlinebutik som har snabbast leveranstid. Det är i alla fall så det brukar se ut varenda år även om jag säger att jag ska vara ute i god tid. 

Än så länge är jag typ i fas. Jag har skrivit en liten lista på julklappar (även om några fattas), tvättat julgardinerna, spanat på en tomtedräkt till Harry (det är ju ett måste hans första jul!) och typ börjat kolla på vad för julkort jag ska göra och skicka till familj och vänner.

Bild från förra året.

Förhoppningsvis har jag gjort en bra planering så jag bara kan njuta av varm choklad i min snögubbemugg, julfilmer och knäck hela december. Och snö förhoppningsvis! Tänk om vi kunde få en vit jul?

Vad är dina tankar såhär två månader innan? Är det för tidigt eller sitter du där med stjärnor i fönstren? Ingen fara om du gör det, jag har sett flera fönster med julstjärna uppe året om. Det är ju praktiskt, då slipper man fundera på var man lagt pyntet.

You may also like

30 kommentarer

 1. Bra att du kommit så långt ju..
  Nyss hemkommen från en weekend i London och lyckades få med lite juliga dekorationer till granen. Har som tradition att komplettera med lite nytt varje år, skapar små minnen från speciella tillfällen.. Som nu med London resan. Längtar redan tills jag får plocka fram lådorna med mitt guld/silver och vita julpynt. Se mina senaste inköp i bloggen..

 2. Tycker nog att man är ute i god tid om man börjar tänka på det redan nu :)Jag hade nog börjat i novermber typ så kan man ta det lugnt hela december. :)

 3. Ja tänk två månader om julskyltning om en typ. Runt advent är det mysigast med julen tycker jag med alla julmarknader, glöggfester och alla dofter. Jag har inte börjat tänka jul ännu först ska vi fira sista födelsedagen nästa vecka då dottern fyller år.

 4. Längtar faktiskt till jul i år. Har haft sådan blähä känsla över allt vad jul heter flera år men i år vill jag verkligen dekorera och fixa.

 5. Älskar den där muggen! Ångrar att jag inte köpte den förra året men den kanske kommer i år igen! Om inte annat så kommer nog andra muggar man vill ha 😍 Hoppas verkligen på en vit december! Längtar så jag spricker efter jultiden. Blev så taggad av ditt inlägg haha<3

 6. Ja ska också försöka vara ute i tid, samt planera mer. Förra året flyttade ju vi till ny bostad i dec så det hämmade ju planeringen lite

 7. Åh, känns som det var jul typ förra veckan!!

  Jag älskar verkligen julen och extra mycket nu när vi inte bor i Sverige och i ett land där man normalt inte firar julafton.
  Så det blir ju ännu viktigare att få med alla traditioner så barnen får det med sig i sin ”positiva ryggsäck”.
  Ska bli så roligt att planera allt (extra svårt när man bor här där det inte finns allt som vi har i Sverige. mycket pyssel och planering för att få till det)

  Ha en fin torsdag,

  kram kram

 8. Jag älskar julen! Många klappar är redan införskaffade här men just nu är fokus höstlov och halloween sen börjar jag fundera lite mer kring julpynt och annat.🌸💕

 9. Bra att du preppar! Vi åker bort så det blir vår julklapp till varandra! 😊

 10. Du får jätte gärna blogg om det! Jag firar inte jul eftersom att jag inte är kristen men min pojkvän gör det även om han inte är religiös och jag vill dela det med honom i år:)

 11. Har inte ens reflekterat över att det är så nära jul. Är inte hemma över jul i år så kommer inte lägga ner så mkt tid på juldekorationer i år.

 12. Jag har börjat inhandla julklappar redan och nu längtar jag verkligen till julen och få vara lite ledig och börja ett nytt år.

 13. Ja tänk att julen är så nära, har inte ens börjat med att köpa julklappar och är super stressad även det bara är oktober, lite märkligt ändå!!

 14. Ja det går riktigt fort snart är det november redan vilket är lite svårt och tro. Men jag hoppas också på en vit jul, men än har jag inte plockat fram något än :)

 15. Jag har inte kommit så långt i tankarna på julen än😊 Men så är jag också en mästare på att prokastinera vissa saker!😆 Men förstår att du vill få njuta i godan ro av första julen med Harry. Här åker adventsljusstakarna upp till första december, och sen pyntas det vartefter. Till Lucia är mycket klart, men granen kläs precis innan jul😊

 16. Helt galet att de är 2 månader til jul, jag har faktiskt köpt min första julkapp! Men har inte kommit längre ska försöka göra listan klar inför blackfriday och andra dagar då butiker ofta har rabatt!
  Om inte de blir det till nån välgörenhet :)

 17. Jag har inte så många att ge julklappar till egentligen men vill också vara ute i god tid ändå. Vi kör alltid julklappsspelet och det är till det julklapparna för det mesta går.. Jag har redan köpt fyra ;) Känns skönt.

 18. Hahah men förlåt, jag fick googla ”prokrastinera”. Tänk vad man lär sig av att läsa bloggar =)
  Nej ingen hets här. Jag handlar allt dagen innan julafton typ……KRAM

 19. Jag gillar inte riktigt julen i sig och har anmält mig frivilligt att jobba hela jul, men det är ändå något speciellt med att julpynta, det är så mysigt ⛄

 20. Helt sjukt att det plötsligt har blivit aktuellt att tänka på julen igen. Var tog detta året vägen? Jag tänker varenda år att jag skall börja i tid med julklappar och fix men likt förbaskat slutar det med att jag står där veckan innan julafton med stress i hela kroppen. Haha..

 21. Va skönt att du kommit så långt! Helt otroligt att de bara är 2 månader kvar till jul, har inte ens reflekterat över det 😮

 22. Helt galet Två månader kvar bara. Tänk vad tiden går fort. Älskar förberedelserna innan. Köpa julklappar, pynta, dricka glögg osv. November kan man börja lite, och sen är december enbart en stor mysarmånad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.