Uppstart och energifall

Tre veckor in på höstterminen och förutom uppstarter överallt har det inte hänt så mycket. Det är lite som innan sommaren och semestern när tempot var högt. Jag har så att säga sprungit från den där startgropen nu inför hösten. Och jag tycker hösten är lite här nu. Inte i luften, för den är fortfarande rätt kvav och klibbig de flesta morgnar trots att termometern säger 16 grader, men känslorna. Jag har lämnat sommaren, vilket jag tycker är ok att säga nu såhär när sista helgen i augusti har varit. Jag längtar som vanligt till strumpbyxor och stickade klänningar.

Harrys fotbollsträning (mest lek) började i fredags igen. Det fantastiska var att han gick dit utan sin bästis som inte skulle vara där. Harry har lite vägrat innan om inte bästisen också är med, så när vi kom till förskolan för hämtning blev det lite stressigt att hinna i tid när Harry plötsligt ändrat sig och ville gå dit. En kvart senare dribblade han på planen i duggregn och hade jättekul. Och efter att ha pratat om det ett längre tag åkte vi och köpte ett par fotbollsskor till honom i söndags. Han skulle nog sova i dem bara han fick.

Där sitter han till vänster på sin boll och lyssnar i alla fall lite på vad som ska göras.
Clara lekte medan brorsan dribblade

I lördags var vi släktkalas på Magnus sida hos hans morbror med anledning av att släkten inte ses så ofta och för att Magnus mormor och morfar skulle ha fyllt 100 år. Det blev väldigt roligt och barnen var mest i källaren och lekte med sina sysslingar/tremänningar. Då kan man säga att barnen blivit stora. När vi var på besök där sist för kanske tre år sen var det fullt sjå med att passa Harry i deras trapp. Nu följde de glatt med alla barn (som alla var äldre) och humöret var på topp ända tills vi åkte hem runt 21. Väl hemma var det bara att bära in en sovande Clara till hennes säng utan att byta om.

Att vakna sen på söndagsmorgonen var lite som att vara bakfull. Alla människor och allt sorlande prat från kvällen tog av min energi. Det är en av nackdelarna med att vara introvert. Förutom shoppingturen på förmiddagen blev det därför inte så många knop gjorda sen för att ladda inför en ny vecka.

Och nu är det tisdag. Jag har en riktig kontorsvecka vilket var längesen, med många fysiska möten. Jag ska erkänna att jag redan längtar till en dag utan möten där jag kan sitta hemma. Idag kom jag hem senare än vanligt och var riktigt trött i huvudet. Att åka hem i rusningstid efter en eftermiddag med möten är inte något jag direkt gillar. Summa summarum äts min energi upp just nu. Men tre dagar kvar nu sen är det helg, heja! Hur är din vecka hittills?

You may also like

10 kommentarer

 1. Förstår din känsla. Jag kan säga att jag mer än gärna varit med i arbetslivet när den digitala boomen gjorde att man kan jobba hemifrån. Även nu efter pandemin så har få företag återgått till gamla tider när alla måste vara på kontoret fem dagar i veckan. Min dotter har börjat åka in till kontoret 3 dar i veckan, tycker det är jobbigt, men ändå bättre än att åka hela veckan. Barnen växer så fort, försök ta tillvara tiden nu, dokumentera mycket, spara minnen. Ha en fortsatt bra vecka

 2. Har jobbat i 7 veckor redan sen semestern och får nog erkänna att jag är rätt så trött just nu. Nästa vecka går jag på semester igen och som jag längtar. Det måste ändå vara rätt kul att barnen är igång med sina aktiviteter igen och att man är tillbaka till gamla rutiner

 3. Dom sista 10 åren i Stockholm när vi byggt till vårt hus så flyttade vi hem firman – vilket var mycket trevligt. Inget stress på morgonen eller kvällen i trafiken till stan vilket var mycket positivt.
  När vi sen flyttade hit till Gotland så hade vi ställt in oss på att sluta jobba, men det blev 10 år här hemma mot att kunderna bokade in sig innan vi sålde firman (vi höll på med veteran-sport-rally-racebilar). Men då var det så bekvämt att vi t.o.m. kunde ställa om telefonen till mobilen och så åkte vi och badade… Perfekt!
  KRAM-Susie

 4. Ja sommaren är över känns det som och det har vart mkt semestrar hit och dit, ja ca höst ska verkligen bli mysigt :)

 5. Här har man börjat med att tillbringa början av veckan i soffan då jag på söndag blev sjuk. Är redan på bättringsvägen men känner att kroppen inte är hundra än. Så det blir att stanna hemma från radion denna vecka så man förhoppningsvis kan gå till radion nästa vecka.

 6. Ja, jag känner också att sommaren är lämnad för mig nu och det insåg jag när jag satt på mig klänning idag på ett tag och jag såg att solbrännan också lämnat mig denna sommar. Samt när hösten startar är det ok, tycker jag med, men ja det tar också enberi tills man kommit till sina nya rätta vanor igen

 7. När man börjar jobba. Så känns hösten nästan direkt. Även om det är sommar varmt ute.
  Skönt att du inte har allt för mycket att göra. Utan kan ta det lugnt. Komma in i arbetet lugnt & sakta 😊.

  Kul att Harry ville gå utan sin vän på fotbolls träningen. Han kanske har växt så hem är modigare nu.

  Det är skönt att kunna släppa barnen lite fritt. Inte behöver ha koll hela tiden.
  Skönt att ha en lugn dag dagen efter då det tar energi från det sociala. Jag känner igen mig i det 🙌🏼🤗. Att vara helt slut dagen efter då man varit på fest med ljud & rörelse hela tiden.

  Min hittills vecka har varit bra. Jag har nu bara i morgon kvar att jobba. Sen har jag helg från jobbet fram till tisdag. Ledig måndag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 8. Tycker det också känns att hösten är i luften. Kvavt, men kallare här. Mörkare om kvällen och lite mörkare när man stiger upp. Längtar på ett sätt till alla roliga aktiviteter till hösten. Samtidigt ändå inte då det känns som vi aldrig riktigt fick någon sommar! 🫣

 9. Jag är lite kluven i detta för jag känner mig inte riktigt klar med sommaren och men samtidigt så älskar jag ju hösten och vill njuta av den och att den ska komma på riktigt också haha :P Kul att se en fotbollsplan man passerar många gånger som yngre, gåendes till tunnelbanan och bussen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.