Vilken träningsform passar mig?

När jag började träna på riktigt för ett antal år sen började jag med gym. Och det gick ju absolut bra och är något jag tycker är kul, men jag kände aldrig att det riktigt var min grej. I samma veva började jag även så smått springa och det gav mig så mycket mer; friheten, luft, natur – vilket då naturligtvis ledde till att det var det som jag kom att föredra i träningsväg. Tidigare hade jag dansat en del så det var troligtvis fart och fläkt som sålde in mig istället för att jämt stå inne på ett svettigt gym och trängas.

Jag förstår att det för många inte alltid är lika lätt att komma igång med träningen, särskilt om man aldrig riktigt haft det intresset. En kul grej då är att testa något som Zmarta.se kallar för Hälsoindex. Genom att undersöka priserna för bland annat medlemsavgift, utrustning och kläder har Zmarta tittat på tio olika träningsformer och fått ut ett snitt på varje aktivitet.

För den som verkligen gillar detaljer kan man på så sätt därför få veta vad varje kalori man gör av med i träningen skulle kosta och sen jämföra vad man får ut mest av, om man vill utöva något billigare eller kan ta ut svängarna. Om man dessutom behöver en knuff på vägen kan man genom att svara på ett antal enkla frågor se vilken motionsform som skulle passa en själv bäst att göra.

Golf kostar ju till exempel en del per kalori som ni kan se ovan, och vill man någon gång satsa på en golfresa men känner att man vill finansiera det bättre går det även att jämföra lån och försäkringar på Zmarta.se från ett stort antal långivare för att få det bästa erbjudandet.

Utöver hälsoindex finns det ett antal andra smarta barometrar som Zmarta.se har tagit fram, varför inte spana in vilken festival eller stad man ska satsa på i sommar? Den hockeyintresserade ska enligt SHL- index till exempel heja på Luleå som kostar minst per mål, 69 kr, men säg inte det till M som hejar på Djurgården…

Jag fick förresten square dance som den aktivitet som passar mig, och med tanke på dansintresset jag har så javisst, men jag tror ändå att jag håller mig till löpningen (även om det är snäppet dyrare, det hade jag aldrig gissat!)

Har ni fått någon idé på träningsform, eller rent av redan har en favorit?

You may also like

5 kommentarer

  1. Haha jag fick också squaredance. Men ja är verkligen ingen dansmänniska, hade önskat fotboll :p

  2. Jag föredrar jogging utomhus, hur härligt som helst! Står bara och stampar på samma ställe iofs men det är bara att kämpa på!

    Passet Actic workout (på actic) är också väldigt kul! Och Box vilket jag hoppas våga mig på nu i höst igen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.