Året var 2022

Vad går att säga om ett år som detta? Rent personligt har det kantats av mycket jobb, vab och som ett resultat av det trötta kvällar i soffan utan energi. Där emellan har det ändå varit ett bra år där vi som familj spenderat tid och gjort utflykter tillsammans, både på hemmaplan och andra platser. För mig har det varit höjdpunkterna att få göra roliga saker och se hur barnen växer under tiden.

I våras åkte vi över till Åland på en långhelg till ”vår” kära stuga. Under sommaren åkte vi tillbaka två veckor och hade det kanon. Magnus och jag åkte med kompisar till Göteborg precis innan det och såg på Rammstein – vi blev inte besvikna på den showen.

En stuga i vårblom
Rammstein i Göteborg

Jag har varit på spa inte bara en utan två gånger. Första gången blev det ett knappt dygn på Yasuragi med en kompis, den andra med två ytterligare kompisar på ett annat ställe och hade det fantastiskt avkopplande. Tid i en jacuzzi med grå moln ovanför och lite duggregn är inte helt fel.

Yasuragi

Vi har haft ett riksdagsval och regeringsskifte också, och min vår och höst som statlig tjänsteman bestod jobbmässigt av förberedelser inför detta innan vi i oktober nådde land och fick en ny regering på plats. Tre regeringsskiften på ett drygt år har varit rätt slitsamt så av bara den anledningen hoppas jag på ett lugnare 2023.

Valår 2022

Clara har i år flugit för första gången, upp till Luleå där vi upplevde riktig vinter i början av december. Apropå flyg besökte vi i år även försvarsmaktens flygdag som i år var i Uppsala i slutet på sommaren. Det blir en del flygrelaterat vi gör varje år och 2022 var inget undantag. Flygvapenmuseum i Linköping har fått sig ett besök, likaså Västerås, och Harry och Magnus har varit iväg på egna små äventyr.

En kapten på Västerås flygmuseum

Jag har sprungit relativt regelbundet under året vilket jag är glad för. Det är den träning jag mår bäst av och när våren börjar komma längtar jag till första rundan utomhus. Just nu är det inomhusrundor som gäller på gymmet och det är inte lika roligt, även om jag kan titta ikapp på serier medan jag står på löpbandet.

Springturer runt Årstaviken

Bloggmässigt har det här varit det sämsta året hittills under alla år jag bloggat. Ingen energi, skrivkramp, och tappade därmed intresset eller viljan. Det har varit jättetrist så min egen förhoppning är att komma på banan igen under 2023. Elisa Matilda 2.0 är på gång efter nästan två år in the making så jag håller tummarna för ett roligare bloggår 2023.

Förutom allt det mörka och tråkiga i världen utanför min lilla bubbla lämnar jag 2022 med en bra känsla. Kommer vi bara förbi januari, som så ofta bara är lång, kall och mörk hoppas jag 2023 får en fin start.

Vad har varit din höjdpunkt det här året?

You may also like

9 kommentarer

 1. Livet går upp och ner, liksom energi och ork. Småbarnsåren är speciella, då får man ibland prioritera annorlunda men det kan man ta igen lite senare. Tack för detta år och ETT GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och familjen!

 2. Med tanke på att du/ni är småbarnsföräldrar måste jag ge er en eloge att ni ändå har hunnit med så mycket Det gäller att lägga pussel för att ha egentid ibland också. Det har ni lyckats bra med.
  Ja, gissar att du kände att du levde med tre regeringsskiften inom loppet av ett år. Man kan ju i alla fall hoppas.
  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt:-)

 3. Du har verkligen hunnit med mycket det här året, så man bara ser när man skriver ner det. Wow Rammstein konserten hade jag också viljat gått på, jag älskar deras musik och scenshower. Så härligt att du har hunnit med att gå på spa två gånger. Sommarstugan på Åland ser mysig ut

 4. Min höjdpunkt har helt klart varit då läkaren tog bort diagnosen Emotionell instabil personlighetsstörning (borderline) för mig då jag har mått för bra för länge för att ha den diagnosen. Denna diagnos har varit lite av en förbannelse att ha då man får kämpa för att få den vården man behöver.

 5. Tackar för dina fredagsfrågor trots att du inte haft samma lust och ork för bloggen som du önskar. Jag hänger på när temat och tiden passar mig :) Håller som bäst på att summera mitt 2022 också, är inte klar än. En trevlig nyårsafton önskar jag dig!

 6. Vad härligt det låter med spa två gånger under året. Kan tänka mig att det varit mycket att fixa med inför valet. Blir det inte mycket efteraarbete också? Har verkligen uppskattat dina fem en fredagsfrågor som hoppas du fortsätter med det 2023 också. Vet du att jag inte hört en endaste låt med Rammstein, vet inte ens vad det är för musikstil, haha. Hoppas på ett piggare 2023!

 7. Låter som en bra år 2022 för dig. Lite av allt möjligt som så ofta sker under ett år. Lite utflykter, lite sjukdomar, vardagen, familjen.
  Skönt att du har hittat din träningsform & landat i det 😊.

  Min höjdpunkt detta år 2022 är att jag fick praktik plats som ledde till anställning 😃.

  Gott Nytt År! 🎉✨🍾🥂🥳😃🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.