En baktisdag

Efter en morgonrunda i skogen fortsatte morgonen med en smoothie ute på balkongen. Det gäller ju att ta till vara på solstrålarna nu när augusti börjar lida mot sitt slut. För mig gör det ingenting – låt hösten komma! Det är så mycket jag ser fram emot. Gardell och Red Hot Chili Peppers, födelsedagsfiranden, en resa till Oslo med jobbet, löven som ändrar färg, tjockare strumpbyxor, långresa till andra sidan atlanten, och sen är det nästan dags för jul. Det händer ju hur mycket som helst även om sandstränder och palmer är det som lockar mest just nu.

Nu väntar jag på att en sockerkaka (eller tigerkaka, egentligen) ska bli klar i ugnen. Bredvid mig är skålen med smet som alltid ”råkar” bli över. Det finns inget som heter råkar när det kommer till sockerkakssmet, eller hur? Det godaste med det hela.

Min mamma använder sig alltid av ett recept för sockerkaka hon brukar kalla 2-2-2/två-två-två, för att det är två av socker, ägg och mjöl. Jag tycker det alltid blir den godaste sockerkakan. En gång, för längesen i början när jag och M träffades skulle jag göra en sockerkaka men hade inte mammas recept. Jag fick därför använda mig av ett annat och resultatet blev hur dåligt som helst. Sen dess är det bara detta som får blandas hop här hemma.

En sockerkaka:

  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Rör ihop allt och häll i en sockerkaksform. Ställ in i ugnen på 175gr i ca 30-35 min. Det är inte svårare än så.

You may also like

3 kommentarer

  1. Strumpbyxor och långa tröjor är helt underbart när kylan kommer. Jag älskar hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.