En kväll på stan

Vaknar till en lördag med regn, och det är lite skönt. Jag vill inte röra mig utanför huset om jag inte måste idag.

Det blev senare igår än vad det brukar bli, men en kul kväll. Jag och en kompis möttes upp efter jobbet och gick till Mother som har öppnat igen efter sitt sommaruppehåll. Besvikelsen när man inte längre beställde maten via surfplattor – det var ju det jag gillade som var annorlunda! Så enkelt, så bekvämt. Liten detalj, i en annars väldigt mysig miljö.

Maten var i alla fall riktigt god. Jag gillar att beställa in fler rätter såsom man gör här, särskilt när man som jag har väldigt svårt att bestämma sig. Lammlägg och kyckling blev det igår.

Sen kände vi att vi ville ta efterrätten någon annanstans och fortsätta kvällen. Det slutade med att vi hamnade på Pharmarium i Gamla stan. Uppkrupna i ett fönster skyddade från sorlet satt vi sen och hade det bra. Det är alltid lika roligt att träffa henne, att skratta är det vi gör bäst.

När vi kände oss klara hämtade M mig och vi skjutsade hem E till sig. Vi fortsatte sen till ett par kompisars kräftskiva och hängde med ett par amerikaner som ville uppleva denna fina tradition vi har. Därav att det blev en sen kväll innan sängen längtade efter oss.

Ikväll är det midnattsloppet här i Stockholm. Någon som ska springa det?

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.