Fantastiska dagar

Klockan är egentligen sent för att skriva ett inlägg, men annars kommer tiden gå och plötsligt är det helg igen. Det börjar dessutom bli bråda dagar på jobbet inför sommaren så det är mycket energi som går åt.

Vi var ju på Åland förra veckan på en lång helg över nationaldagen. Vi hade några fantastiska dagar där jag försökte ladda upp med massa energi i sommarsol, lantluft och mys med familjen.

Planen från början var att Magnus och jag skulle åka till Berlin och hänga där ett par dagar. Vi skulle gå på konsert och bara vara. Vi började däremot känna att vi hellre bara var någon annanstans med barnen och tänkte på vår kära stuga på Åland vi vanligtvis hyr. Vi hade riktig tur att det var ledigt när vi hörde av oss Inte ”vår” blå stuga tyvärr, men grannstugan, den gula. Så vi slog till, och det var kul att testa en ny och jämföra. De ligger precis bredvid varandra (utan insyn) så vi var ju ändå på samma plats som vi brukar.

Vi kom till ett Mariehamn som bjöd på väldigt mycket blåst men också sol. Mellan lördag och söndag störtregnade det dessutom och jag hann tänka att det skulle vara så alla dagar. Men tji fick jag, som tur var, för på tredje dagen blev det vindstilla och varmt. Vi var ute hela dagen och en hel del färg blev det. Att äta utomhus är ju inte dumt det heller!

Trots sol och värme var det inte direkt badväder, men att leka lite på stranden och ro båt räckte gott och väl. Det får gärna bli varmare i vattnet tills vi kommer tillbaka.

Jag älskar naturen runt stugan. Det blev några springturer såklart, sommarträning när den är som bäst.

Utflykter gjorde vi också, som till Ålands sjöfartsmuseum med fartyget Pommern och Brandkårsmuseet, vilket båda två är favoriter hos barnen. Vi åker ju till Åland igen i sommar på semestern, och stannar längre, och jag kan slå vad om att det blir besök till båda två igen.

Glada miner hade vi i en roddbåt. Stugan hade som bilden visar en öppen spis, och trots värmen eldade vi såklart i den och grillade marshmallows – ett måste för barnen. Jag älskar en fin brasa på kvällen trots sommar. Mörkret faller, och bara sprakandet hörs. Jag längtar redan tillbaka.

Vistelsen blev verkligen en försmak på semestern och ett mycket uppskattat brejk i vardagen där miljöombytet var i fokus. Närmar sig din semester? Har du också ett miljöombyte att se fram emot?

You may also like

10 kommentarer

 1. Men har inte stugan någon bastu?? Ni är ju trots allt i finland? Barn brukar vara väldigt glada i att bada bastu, även mina hundar har alltid gillat det! Ni hade mysiga dagar som hjälper er att orka med lite till innan semestern!

 2. Ser ut som ett riktigt mysigt semesterställe! Och bra väder hade ni. Här var det strålande sol och tyvärr inget regn, men det blåste hemskt istället så vi kunde inte sitta ute och äta. Men det har vi gjort den här veckan då det nästan varit för varmt…
  KRAM-Susie

 3. Berlin låter trevligt men jag måste säga att er resa till Åland ser ju fantastisk ut. Lite regn behövs såklart men när man är i väg vill man gärna att solen ska skina. Ni fick det väldigt fint tillsammans. Mysigt det låter att elda i kaminen och sedan grilla marschmallows. Förstår att du längtar tillbaka. Vi ska åka till Gotland nästa vecka och jag börjar känna av resfeber. Ser verkligen fram mot det.

 4. Låter som en toppen härlig helg! 😃 Trotts att det inte blev Berlin. Men mysigt att umgås med barnen åxå. Åka lite roddbåt, elda brasa trotts sommarvärme för att se barnen glada & att det är mysigt. Att äta marshmallows som är lite grillade är mums 😋.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Vilken härlig minisemester ni fick. Man behöver helt klart ett litet brejk i sin vardag och bara få vara. Ser fantastiskt ut.

 6. Härligt med lite semester över nationaldagen. Jag har varit på Åland men det var längesen, men det såg fint ut. Ni kommer trivas där i sommar 😍

 7. Vilka härliga dagar ni fick på Åland. Här har man semester vecka 29 och 30. Åker nog upp till Söderhamn på söndag vecka 28 då jag ska vara uppe hos morsan och hennes man i en vecka. Då ska jag förhoppningsvis träffa min far under veckan.

 8. Härliga bilder från ett somrigt Åland. Vilken fantastisk tur ni hade med vädret. Vet inte om du läser Helenas och Peters reseblogg (med husbil), men om du inte gör det och vill ha lite inspiration till din sommarsemester på Åland kan du kolla här:
  https://www.freedomtravel.se/

  PS. Både Harry och Clara är kopior av sin mamma:-) DS.

 9. Som svar på din fråga så är jag i mitt miljöombyte just nu. En minisemester i Skåne hos son och hans fru. Vi fotograferar mycket och ska till Helsingör idag. Det ser riktigt härligt ut på bilderna och jag hoppas er kommande längre semester blir lika härlig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.