Fem en fredag v. 10: Trängsel

Fredag, fredag igen. Mot onsdagar brukar jag ofta känna att åh nej, nu har halva veckan gått utan att ens ha tänkt på några frågor, sen kommer torsdag och jag får ihop det på något sätt. Men veckorna går alltid läskigt fort och hinner sällan med allt jag tänkt. Den här veckan har jag dessutom tacklat en snuvig näsa, igen, och funderar allvarligt på om det är dags för någon hälsoundersökning så många förkylningar som jag haft sen i höstas.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Karoleen, Violen, Anki, Efwa, Madeleine, Debutsky, Mina, Sara, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Finns det någon trängsel du undviker?
 2. Vilken var den senaste större folksamling du deltog i?
 3. Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?
 4. Vad är det längsta du stått i kö?
 5. Var trängs du mest?

Finns det någon trängsel du undviker?
Kommer det en tunnelbana eller pendel som är fullsmockad med folk kan jag vänta på nästa om jag har tiden. Ser framför mig hur tåget stannar för signalfel eller liknande och jag känner mig som en sardin som inte kan ta sig någonstans.

Vilken var den senaste större folksamling du deltog i?
Igår var hela min enhet på jobbet på lite av en planeringsdag. Det var första gången på över två år jag varit i samma rum med cirkus 70 personer. Jag var riktigt trött i huvudet när jag åkte och hämtade barnen efter mingel och massa prat.

Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?
Redan innan pandemin föredrog jag att handla på nätet än besöka butiker och trängas. Det har bara blivit ännu mer cementerat, när jag senaste tiden gått in i butiker vill jag gärna gå ut med en gång med känslan att jag inte orkar titta på något. Det blir lite överväldigande med allt omkring.

Vad är det längsta du stått i kö?
När jag var i Paris för ett antal år sen stod såklart ett besök till Eiffeltornet på agendan. Väl framme var det bara en hiss som fungerade vilket betydde ett köande på tre! timmar innan vi kom upp. Att ta trapporna var inget vi riktigt orkade. Utsikten var dock väl värd väntandet.

Var trängs du mest?
Det blir nog som mitt första svar, i tunnelbanan. Det är en liten yta många samsas om och som jag i alla fall några gånger i veckan åker.

Ha nu en riktigt härlig helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

 1. Du är en baddare på att få ihop till ”Fem en fredag” varje vecka. Älskar ju temat, så jag är väldigt glad och tacksam. Hoppas du inte tröttnar.
  Visst har arbetsplatserna ”vaknat till liv” efter pandemin. Vet inte om jag tycker det är så smart, jag menar 1 478 nya fall idag och 49 nya dödsfall talar ju sitt tydliga språk. Hörde från några f d arbetskamrater att de inte går till jobbet än. De avvaktar. Ett rätt klokt beslut tycker jag.

 2. Apropå Eiffeltornet, jag har med stigande ålder blivit känslig för höjder. När vi (vi var 5 par) åkte upp i Eiffeltornet så skulle man byta hiss halvvägs upp. Jag tyckte det var otäckt högt där, ett par stannade där, de ville inte åka högre. Men när jag kom upp tyckte jag inte det var alls otäckt, förmodligen för att det var som ett rum med glasfönster. Allra högst upp var det nätinhägnat så det kändes hur lugnt som helst att stå där. Som du skrev, utsikten var ju fantastisk.
  Tack för frågorna Elisa, det är ett roligt nöje på fredagarna. Ha en skön helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.