Fem en fredag v. 10: Trendigt

Något jag måste sluta säga är hur tiden går fort. Önskar jag istället kunde säga, vad kul livet är! Och att det är därför tiden rusar, men den egentliga orsaken är att det är mycket på jobbet. Det är visserligen kul, men det finns roligare saker att lägga tiden på. Jag får i alla fall gosa med Clara under mina mikropauser.

Just den här veckan har det visserligen varit en del som hänt – minikalas för Harry i tisdags, och därmed tårtbak i måndags. Trött onsdag efter ståhej och sen läggning i tisdags. Och så var det plötsligt torsdag. Men så är livet.

Nu är det fredag igen, och vi kör frågor som vanligt.

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Debutsky, Saija, Ingrid, Gerd, Lena, Tant Augusta, Åke, Janerik, Susanne, Tony, Joelinda, Hanna

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad var mest trendigt under dina tonår?
 2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
 3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
 4. Vilken trend skulle du aldrig anamma?
 5. Vad vill du ska bli en trend?

Vad var mest trendigt under dina tonår?
Klädmässigt runt 2000 var det låga byxor, mjukisset, truckerkepsar. Listan kan göras lång. Och det var ju inte direkt snyggt någonting. Rent gräsligt egentligen, även hur många sminkade och betedde sig.

Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
Jag klippte ofta håret och färgade det som yngre. Ett par gånger satt jag hårmodell och fick någon trendig klippning jag inte alls tänkte på då.

Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
Jag är inte den som någonsin varit mycket för trender, och mycket av det jag gillat har ändå i omgångar kommit tillbaka – som lugg, kortare hår, och jazzbyxor nu senast. Det tyckte jag var ett bekvämt plagg.

Vilken trend skulle du aldrig anamma?
Magtröjor. Det är definitivt inte min grej. Inte heller att ha fejkfrukt i skål som dekoration – ett minne som kom tillbaka medan jag googlade trender.

Vad vill du ska bli en trend?
Jag har riktigt svårt för ett svar. Lite mer färg i inredning kanske, inte för att jag inte använder färg om jag vill, men för att det är så tråkigt att se samma stil i varje hem, exempelvis på Hemnet. Det mesta ser likadant ut.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

En dag till med jobb sen blir det helg. Snöigt ser det ut att bli, vilket jag är trött på. Nu önskar jag lite vårvärme. Hoppas du få en bra helg!

You may also like

13 kommentarer

 1. Tänkte precis samma, lågt skurna byxor och en kort tajt tröja som blottar magen :-D… inget för mig då på den tiden ens fastän jag var smal, i dag har jag stor mage.

 2. Hahaha! Alltså med tanke på att du är betydligt yngre än jag måste jag säga att du har varit med om ungefär samma sak som jag. Exempel – jazzbyxor, som var inne redan på 1970-talet. Älskade dom då. Idag skulle jag nog inte klä mig så bra i dom;-)
  Kul är dock att modetrender går i cyklar mellan 25 och 40 år, på gott och ont.

 3. Vilka bra frågor.
  Ja modetrender kommer och går, och kommer tillbaka. Magtröjor och fejkfrukter är värdelösa, liksom virkade bakverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.