Fem en fredag v. 14: Om påsk

En bra period närmar sig, alla dessa röda dagar våren bjuder på. Det är lördag på en fredag och nu är det äntligen dags för långhelg och påsk! Två extra lediga dagar kan göra mycket. Jag hoppas nu på några fler plusgrader och lite sol, jag kan i alla fall hålla tummarna. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Teskedsgumman, Ejmis, Hannele, corkystyle, Violen, Nina, Madelena, Bokdamen, Tant Augusta, Gunilla, Paula, Sara, Emilie

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. I din barndom brukade barnen på påsken, vadå?
  2. Ett fint påskpynt är?
  3. Kommer grannbarnen förbi för godis?
  4. Vad är något du tänker göra i påsk?
  5. Vad betyder påsken för dig?

I din barndom brukade barnen på påsken, vadå?
Kanske inte så mycket annorlunda mot för nu för. Röda kinder med fräknar målades i ansiktet och sjal över huvudet, precis som nu. Några gånger målades det påskkort som jag och en kompis stack ner i grannarnas brevlåda. Blev en del annat pysslande såklart.

Ett fint påskpynt är?
Det brukar inte pyntas så mycket här hemma, men i år finns det påskris med några ägg i. Tycker det är fint och typiskt påsk.

Kommer grannbarnen förbi för godis?
Nej, det har aldrig hänt. Inte när vi varit hemma i alla fall så vi vetat om det.

Vad är något du tänker göra i påsk?
Låta barnen gå på äggjakt. :)

Vad betyder påsken för dig?
Egentligen inget särskilt annat än att det blivit vår och det ger en lite ledigt. Jag är inte religiös av mig och ”firar” eller uppmärksammar därför inte påsken av den anledningen.


Hoppas du får några riktigt fina och härliga påskdagar oavsett vad du gör!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

9 kommentarer

  1. Påsken är en högtid som inte är viktig för mig heller. När man jobbade så var det skönt med någon extra ledig dag, men nu är alla dagar lediga. Önskar dig i alla fall en skön och Glad Påsk!

  2. Kul med äggjakt för Harry och Clara. En lagom ”tradition” så här i påsktider. Precis som du är jag inte religiös, så lite lammstek och äggjakt är precis lagom;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.