Fem en fredag v. 18: Just nu

Hoppas du har haft en härlig första vecka i maj! Jag glömde ju helt bort att skriva om den stundande Valborg förra veckan. Inte för att vi hade några särskilda valborgsplaner, och det var många år sen jag tittade på en majbrasa.

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Robert, Debutsky, Tant Augusta, Ingrid, Kenneth, Bigganz, Lotten, Emilie, Annette, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad stör dig?
 2. Vad är det som luktar gott?
 3. Vad behöver du tvätta?
 4. Hur länge har du varit vaken?
 5. Vad är planen för idag?

Vad stör dig?
En liten pockande huvudvärk som troligtvis beror på dålig sömn den senaste veckan.

Vad är det som luktar gott?
Min kopp te med smak av Söderblom.

Vad behöver du tvätta?
Det börjar bli dags för alla handdukar att snurra tusentals varv. Får bli helgens göra. Även soffklädseln behöver en omgång vilket jag dragit mig för då jag tycker det är så bökigt.

Hur länge har du varit vaken?
I skrivande stund (torsdag kväll) närmar det sig 15 timmar. Alltså dags att gå lägga mig snart.

Vad är planen för idag?
Fredag – Att jobba! och komma hemifrån efter en vecka som mestadels bestått av vab.

Nu hoppas jag på en fin majhelg :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

8 kommentarer

 1. Hej!
  Så trevligt med dina fredagsfrågor. Jag har hakat på för första gången, men oj så struligt det är att länka. Har du någon instruktion för hur man länkar. Jag vet aldrig vad jag skall skriv in i de olika rutorna, men lyckades ändå på något sätt.
  Hälsningar
  Birgitta

  1. Vad kul, välkommen!
   Åh, under rutan med länkar i inlägget trycker du på ”Add link”. I första fältet, Link, anger du själva adressen till ditt inlägg. I andra rutan kan du skriva t ex. titeln på ditt inlägg. Jag är osäker på om den är obligatorisk att fylla i.
   Därefter ska du bara behöva kryssa i rutan ”I agree to the InLinkz Terms of Service” längre ner och sen trycka på Save för att din länk ska dyka upp.
   Hoppas det blev tydligare!

 2. Du är inte ensam om att ha haft huvudvärk och sovit dåligt den här veckan. Märkligt att så många deltagare nämner just dessa två saker.
  Att tvätta soffklädsel är INTE roligt, därför har vi en skinnsoffa. Betydligt lättare att ”tvätta av” någon gång per år eller två;-)

  PS. Så gulligt och omtänksamt av dig att förklara för Birgitta hur man gör med länkar. DS.

 3. Jag kan inte minnas alls att det var så vanligt med vab när jag hade småbarn, på 80-talet! Förmodligen förtränger man mycket, o så släpade jag med mig sjuka dottern till mitt jobb (på banken) där hon blev underhållen av hela avdelningen om dagarna när hon inte fick vara på dagis…
  Nu har jag tre barnbarnsbarn, de minsta är 1½ och är ofta sjuka så föräldrarna blir tvungna att vabba. Hoppas helgen blir skön och frisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.