Fem en fredag v. 26: Konsekvens

Tillägg 17:35: Apropå konsekvens så har mitt SSL-certifikat på sidan strulat och som jag då har fått avaktivera för att man överhuvudtaget ska kunna nå sidan, med ibland några varningar till följd. Det kommer förhoppningsvis vara löst ikväll.

Det blev inte små grodorna för mig på midsommar, men mycket god mat och barn som badade pool och hoppade studsmatta till de storknade. En toppenmidsommar helt enkelt. Idag går vi in i juli vilket inte känns klokt, och klaga på värmen är det minsta vi ska göra. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Karoleen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Teskedsgumman, Lotten, Debutsky, Anette, Tant Augusta, Robert, Helen, Ninni

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad skulle hända om du försov dig?
 2. Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?
 3. Vad gör du om du missar bussen?
 4. Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?
 5. Vad skulle hända om du fick strömavbrott?

Vad skulle hända om du försov dig?
Är det på en vardag skulle det bli bråttom att få i ordning mig och barnen inför jobb och förskola. Tack vare barnen skulle jag nog däremot aldrig kunna försova mig allt för mycket med tanke på att deras sovmorgnar inte är särskilt långa.

Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?
Se om mitt hus och köpa ett riktigt. Investerar och sparar till framtiden.

Vad gör du om du missar bussen?
Grämer mig lite men väntar tålmodigt på nästa. Det brukar inte dröja allt för lång tid här inne i stan.

Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?
Magnus, han är den enda med nyckel. Det är en surdeg vi inte fixat och sett till att skaffa extranycklar.

Vad skulle hända om du fick strömavbrott?
Det skulle bli mörkt, tyst och jag skulle få leta efter ljus att tända. Vi behöver verkligen se över den typ av preplåda och införskaffa bra ficklampor, batterier och annat bra att ha vid såna tillfällen. Det är tur det händer sällan.

Hoppas du får njuta av behagligt väder i helgen!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

12 kommentarer

 1. Hej, jag vägrades först komma in på din sida idag, kan du kanske kolla om du har några inställningar som körvar. Säkerhetsmeddelandet sa att din sida inte var säker

  1. Hej! Jag vet, det är tyvärr SSL-certifikatet som började strulade häromdagen som jag därför avaktiverade för att man skulle kunna nå sajten överhuvudtaget. Det kommer förhoppningsvis lösa sig till ikväll.

 2. jag säger som Paula. jag har kämpat med din sida hela morgonen idag. jag varnades för att komma in. men nu plötsligt gick det. tack och lov! jag blir så frustrerad när det strular med elektroniken

  1. Hej! Jag vet, det är tyvärr SSL-certifikatet som började strulade häromdagen som jag därför avaktiverade för att man skulle kunna nå sajten överhuvudtaget. Det kommer förhoppningsvis lösa sig till ikväll.

 3. Bra att du förstod vad den där varningen innebar. Det gjorde inte jag, men valde att ”lita på” sidan och klicka på det alternativet. SSL-certifikat – vad är det för nåt?????

  Men hos dig, Orsakullan och Hannele får jag alltid varningar från mitt antivirusprogram ändå. Men har som du ser alltid ignorerat dom efter att jag googlat. ”Hot säkrat från bitikon.se som var infekterad med URL: Blacklist. Allt det säger mig ingenting heller om jag ska vara ärlig.

  Sedan kan jag bara säga att två levande väckarklockor troligen fungerar betydligt bättre än en elektrisk som dessutom har en snooze-knapp;-)

 4. Jag kom inte in igår heller. ser att det var strul för mång och jag vågade inte chansa. Men du fick en länk i mitt inlägg igår.
  Nu orkar jag inte ett blogginlägg till för idag så jag svarar här, OK eller inte😀

  Vad skulle hända om du försov dig? Absolut ingenting om jag inte skulle med buss eller tåg.
  Vad skulle du göra om du vinner storvinsten? Köpa en lägenhet så jag får minimal hyra, göra roliga saker. Men vinna kan jag inte, när jag inte spelar.
  Vad gör du om du missar bussen? Tar cykeln.
  Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig? Säkerhetstjänst, men då måste jag ha både legitimation och kontanter.
  Vad skulle hända om du fick strömavbrott? Jag har bra ficklampa.

  Trevlig lördag!
  /Gerd

 5. Jag undrar om det går att vara med på det här ibland men publicera inlägget en annan dag. Jag publicerar alltid mina inlägg på morgonen strax före 6, så jag skulle inte hinna få med inlägget på en fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.