Fem en fredag v. 1: Ljudspår

Vardagen har fortfarande inte kommit igång igen, tack vare trettondedag jul. Efter helgen hoppas jag däremot få igång lite rutiner. Peppar, peppar såklart med tanke på alla förkylningar som varit och hänger kvar. Hoppas din första vecka på året varit fin!

De som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Karoleen, Susie, Madeleine, Bokdamen, Susjos, Paula, Kina, Emilie, Klimakteriehäxan, Debutsky, Tant Augusta, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad lyssnar du på?
 2. Vad hör du?
 3. Vad slår du dövörat till?
 4. Vad har du nyligen överhört?
 5. Vem har du senast lånat ditt öra åt?


Vad lyssnar du på?

Ljudet av en tv-serie i bakgrunden. Försöker hänga med, även om detta skrivande gör att jag missar lite av vad som händer.

Vad hör du?

Harry som hostar till ibland inifrån sitt sovrum, Magnus som fnissar åt något på sin datorskärm.

Vad slår du dövörat till?

Alla sjukdomar som går. Hör inte, finns inte. Det är vad jag försöker intala mig i alla fall, det har ju liksom inte gått så bra hittills.

Vad har du nyligen överhört?

Jag gick förbi en person som pratade i rätt arg ton med någon på andra sidan luren. Hann dock inte uppfatta vad det handlade om.

Vem har du senast lånat ditt öra åt?
Min son som idag visat (högljutt) hur planen på Arlanda landar.

Trevlig helg på dig!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

14 kommentarer

 1. arga telefonsamtal hör en inte sällan. vet inte om en ska skratta eller gråta. flygplanslandning på Arlanda är viktigt att lyssna på. nu väntar jag på att januari och februari ska försvinna så det kan bli mars och lite mera vår och ljus

 2. Det är många ljud som tränger sig på ibland, då gäller det att slå dövörat till! God fortsättning på det nya året!

 3. Så roliga frågor du ställer. Jag hinner tyvärr inte svara just nu. Jag är oerhört imponerad av alla fyndiga inlägg du får som svar. Jag skulle gärna vilja vara med litet oftare. Vågar man framföra ett önskemål? Det skulle i så vara att frågorna lades ut redan på torsdagskvällen, så att man fick litet tid på sig för svaren och att få fram någon trevlig bild.
  Hälsningar
  Birgitta

 4. Så kul att du vill fortsätta med det populära ”Fem en fredag” även i år:-)

  Vad gäller sjukdomar så har jag sedan några veckor tillbaka också slutat bry mig. Ja, alltså jag håller avstånd och så, men jag vägrar ge upp mitt liv. Dessbättre eller dessvärre, jag vet inte, så verkar dom flesta göra som jag…

  Ljud som du beskriver typ Harry som hostar, Magnus som fnissar med mera älskar jag. De hör liksom till och betyder trygghet för mig. Total tystnad gör mig osäker.

 5. Härligt att bevittna landande plan på Arlanda :) Fast kanske ännu härligare att se de som flyger iväg till alla de där spännande platserna vi längtat efter men inte kunnat åka till under epidemin. Nu önskar jag dig många friska månader på raken.

 6. Lika bra att slå dövörat till vad gäller sjukdomarna som grasserar nu. Samtidigt måste man hänga med i vilka restriktioner som ev. gäller. Men nog är man less så det räcker. Min ettåring (barnbarnsbarn) har väl varit sammanlagt två veckor på dagis sedan hon började i oktober, men när man inte får ha lite snuva ens, ja då blir det vabb mest hela tiden. God fortsättning på året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.