Fem en fredag v.41: Det senaste

Fem dagar är gjorda, två dagar kvar och för många där ute betyder helg lite ledigt med möjlighet att ta igen sig. Hoppas det är så för just dig, kanske har du även tid över för veckans Fem en fredag!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. När fick du senast ett handskrivet brev?
 2. Vad för plagg tog du senast ut från tvättmaskinen?
 3. Vad värmde du senast i mikron?
 4. Vilken bok läste du senast?
 5. När tog du senast ett beslut?

När fick du senast ett handskrivet brev?
Det är ju sällan man får det nu för tiden. När jag var yngre hade jag flera brevvänner. Men jag skulle nog säga julkort förra julen? Eftersom det är min egen fråga så räknas det… :)

Vad för plagg tog du senast ut från tvättmaskinen?
Varför gör jag en fråga inte ens jag kommer ihåg svaret på? Jag gissar något litet som alltid blir kvar i botten – som en strumpa!

Vad värmde du senast i mikron?
Mat till Harry.

Vilken bok läste du senast?
Britt-Marie var här. Men jag ska erkänna att jag har några sidor kvar. Tyckte den var väldigt tjatig och upprepande i början – om än bra!

När tog du senast ett beslut?
Jag är en sån där jobbig människa som tycker alla beslut är jobbiga. En lång meny på restaurang eller 100 godissorter funkar inte för mig – jag vet aldrig vad jag ska välja. Men ett riktigt beslut var nog att välja förskolor att sätta Harry i – vet ju inte riktigt om det verkligen kommer bli bra eller inte.

Hoppas din fredag har börjat fint! Harry tog sovmorgon idag – men snart att det dags att göra oss i ordning för att ge oss iväg på lekdejt.

You may also like

27 kommentarer

 1. Vilken rolig idé! Självklart delar jag med mig av mina fem =)

  När fick du senast ett handskrivet brev?
  Oj! Det måste nog vara när jag gick i grundskolan och vi skrev kärleksbrev, haha! Så många år sedan med andra ord, haha!

  Vad för plagg tog du senast ut från tvättmaskinen?
  Underkläder och sängkläder. Tvättade igår =)

  Vad värmde du senast i mikron?
  Mjölk till kaffet. Kaffet blir så mycket godare om man har varm mjölk istället för kall!

  Vilken bok läste du senast?
  Tyvärr så läser inte jag böcker… Har ingen ro till det. Läste ut en i grundskolan. Jag tror den heter ”expert på att rodna”.

  När tog du senast ett beslut?
  Imorse. Om jag skulle ta en andra kopp kaffe eller vänta lite… Det blev givetvis en till kopp kaffe =)

  Hoppas du får en fin helg <3

 2. Kul ide! Är också så dålig på att ta beslut.. Hjärnan blir kaos om det finns 100 val 😂Hoppas lekdejten blir superrolig!😍

 3. Vilka roliga frågor!😃 Jag tycker att det är lite synd att man inte skriver handskrivna brev till varandra längre, för det var så mysigt att få!😃

 4. Jag och min pojkvän lämnar brev till varandra rätt ofta, det är hur gulligt som helst att komma hem och hitta ett handskrivet brev! :)

 5. Jag och min pojkvän lämnar brev till varandra rätt ofta, det är hur gulligt som helst att komma hem och hitta ett handskrivet brev! Hihih :)

 6. Det är ju kanon när man själv ställer frågorna så att man då kan bestämma vad som är rätt och fel ;) hehe. Jag skrev mycket brev för ett par år sen, kan sakna det lite men jag blev stressad när jag hade ett brev liggandes som jag inte orkade eller hann besvara och det bara tog längre och längre tid.

 7. Så kul lista! Är ju något speciellt att få ett handskrivet brev, blir så mycket mer personligt :) Hade också brevvänner som liten, så kul! :D

 8. Hehe ja vilka roliga frågor samt ja en strumpa eller trosa eller ngt det brukar kunna ligga kvar i tvättmaskinen =D

 9. Alltid kul med fem en fredag! Ja, haha, det där med strumpa eller något annat litet känner man igen 🤪

 10. Åh, handskrivna brev är verkligen det bästa som finns! När jag var liten hade jag utan överdrift typ 30 brevvänner samtidigt. Jag skrev brev hela tiden och fick minst ett i brevlådan varenda dag. Saknar det :D Det är ju så mycket roligare än att få ett sms eller ett mail!

 11. Handskrivna brev är så personliga och ärliga oftast. Tyvärr så varken skriver eller får jag några brev knappt längre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.