Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig

Det är alltid torsdag i min värld. Jag tror veckan är så lång men så är det plötsligt dags att få ner nya frågor. Och fundera på vad jag gjort under veckan, och inte gjort. Som att glömt svara på mail och kompisar.

De som länkade förra veckan var: Monika, Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Karoleen, Bokdamen, Madeleine, Susie, Kina, Efwa, Hanna, Birgit, Susanne, Mrs Calloway, Marit, Ingrid, Gerd, Emilie.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live
 2. Vad är en maträtt du aldrig testat?
 3. Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka?
 4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa?
 5. Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra?

Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live
I mina tonår var jag ett megafan av NSYNC. De kom däremot aldrig till Sverige under sin aktiva tid tyvärr. Jag har dock sett Justin Timberlake (som då var med i bandet) alla gånger han varit här. 

Vad är en maträtt du aldrig testat?
Den skotska rätten haggis. Hua. Det närmsta jag kommit är pölsa men som jag slutade äta så fort jag fick veta vad det faktiskt innehåller. Jag är inte mycket för inälvor.

Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka?
Ett krigsland känns väldigt främmande. Som Sudan eller Kongo. De flesta afrikanska länder. 

Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa?
Fallskärmshoppning, bungyjumping och liknande. Tidigare har det funnits något som gjort att jag kanske velat testa, men ju äldre jag blivit desto mer respekt (rädsla) för höjder har jag fått.

Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra?
Äta sniglar. Jag testade en pyttebit när jag var i Paris för många år sen. Det smakade inte mer än vitlök och persilja.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha så kul med dagens frågor. Och, som vanligt, hoppas du får en riktigt fin helg! Det är dessutom allhelgonahelg. Någon som kommer våga ta sig ut till en grav eller minnesplats?

You may also like

9 kommentarer

 1. jag vill inte heller åka till Afrika, särskilt inte Sydafrika. och jag vill inte heller hoppa bungyjump. du är väldigt fiffig när det gäller att hitta på frågor. och jag håller med dig. en vecka går som i en grisblink

 2. Jeg skulle gjerne vært i Sør-Afrika! Og gjerne i resten av verden også! Men da burde en kanskje ha levd i 200 år, hatt en utømmelig bankkonto og hatt helsa i behold to the bitter end. Og der har jeg failet på to av tre punkter allerede. Hehe. Forhåpentligvis kan vi reise litt igjen når coronaen gir seg. Enn så lenge får vi holde oss her vi hører til. God helg til deg.

 3. Jag sällar mig till dem som gärna skulle besöka Sydafrika, faktiskt. För maten, vinet, vyerna exempelvis. Och så en liten fotosafari på det!
  Kul frågor, igen!

 4. Här är vi rätt lika, åtminstone med svaren på frågorna 2, 3 och 4. De första sniglar jag ätit någonsin var också i Paris, och jag gillade förrätten. Sedan var ju sniglar en typiskt 80-tals rätt på franska restauranger. Å även idag kan man köpa sniglar hos Picard som förresten även säljer grodlår som jag också kan varmt rekommendera.

 5. Sniglar smakar mest bara vitlök då de badar i vitlökssmör. Säger som BP att grodlår också är en delikatess. Jag har ätit kanin några gånger då vi har en uppfödare på byn. Smakar kyckling, kanske lite kraftigare smak. Glad att jag slipper se dem innan slakten…jobbigt att slakta söta djur, men det är ju rådjuren också. Ha en skön helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.