Fem en fredag v.5: Aldrig säga aldrig

Det är tur att jag förberett veckans frågor i förväg. Igår var nämligen ingen bra dag. Jag vaknade med någon slags magsjuka, som däremot inte betydde att jag var fast på toaletten hela tiden vilket var skönt. Det var mest magkramper och feber och jag var alldeles matt. Stackars Harry hade ingen rolig mamma hemma, så mot kvällen fick han åka hem till mormor och sova där då jag knappt orkade hålla honom. Magnus hade dessutom oturen att bli hundbiten så han kom hem sent efter ett akutbesök. Det var inget större bett som tur var, han fick en stelkrampsspruta och lite penicillin. Men ändå. Rörig dag. Hoppas din torsdag var bättre?

Nu över till frågorna! Det var några av er som använde widgeten förra veckan, kul! Jag kör den även den här veckan. Mina svar den här veckan blev lite väl luftiga tyvärr, det blir så när energin inte finns.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag

 1. Vad är något du aldrig vill uppleva?
 2. Vilken är en plats du tror du aldrig kommer besöka?
 3. Vad är något som aldrig funnits i ditt liv?
 4. Vad är något du aldrig har sagt?
 5. Finns det något du aldrig kommer säga aldrig till?

Vad är något du aldrig vill uppleva?
Det jag aldrig vill uppleva är rätt så ofrånkomligt – som döden i alla dess former. Det skrämmer mig. Likaså att nära och kära runt mig ska skadas eller må dåligt. Jag skulle heller aldrig vilja drabbas av arbetslöshet eller uppleva att jag inte har något skyddsnät.

Vilken är en plats du tror du aldrig kommer besöka?
Mest troligtvis är det något avlägset land det är svårt att ta sig till. Jag skulle gärna vilja göra en safari någonstans i Afrika, men det känns som att det aldrig kommer hända.

Vad är något som aldrig funnits i ditt liv?
Riktigt hat, och tur är väl det. En känsla jag inte har mycket till övers. Inte heller mobbning har funnits vilket jag är glad för att jag inte upplevt.

Vad är något du aldrig har sagt?
Att jag hatar någon, vilket lite hör ihop med tidigare fråga.

Finns det något du aldrig kommer säga aldrig till?
Där finns det gott om alternativ. En riktigt god lakritspåse till exempel. Eller ett iskallt glas cola en varm sommardag. Sen har vi en puss från Harry, en kram från mamma. Det finns mycket!

Inlinkz Link Party
Waikiki Beach

Jag skulle heller aldrig säga nej till att åka till Hawaii igen. Nu börjar drömmarna igen.

Hur tror du din fredag blir? Trevlig helg! Nu ska jag fortsätta kurera mig.

You may also like

34 kommentarer

 1. Oj vilken jobbig dag får hoppas att du blir bättre snart 💜
  Men oj hur kunde han bli biten av en hund?
  Skönt att din mamma kunde ställa upp 🙏
  Har nog aldrig hört om någon som aldrig känt hat men de måste vara otroligt skönt att inte behöva känna de mot något eller någon 😍

 2. Men herregud vilken torsdag! En olycka kommer sällan ensam, eller vad brukar man säga? Hoppas du mår bättre idag!
  Det där med att ”aldrig säga aldrig”.. ja det ska man tydligen inte göra till något har jag lärt mig. Jag var helt övertygad om att jag aldrig skulle flytta till hus och jag skulle definitivt inte flytta från stan. Nu bor jag i ett hus på landet 😂

  1. Ja, det var inte vad jag tänkt att min torsdag skulle innehålla, haha. Mår mycket bättre idag tack. :)
   Nej du ser, man vet aldrig vad livet har planerat för en. 😂

 3. Men fy vilken torsdag både magsjuka och hundbett. Dålig tajming tycker jag. Kul tema på frågorna. Jag har svarat och lagt in min länk. Gillar det där med att lägga in länken faktiskt. Det var en bra grej. :-)

 4. Åh, döden är någonting jag inte heller vill uppleva, i någon form. Att förlora någon eller att själv dö är min absolut största rädsla.
  Hoppas du mår bättre idag! Kram <3

 5. Äntligen fredagsfrågor, hehe! Tycker de är så kul.
  Fascineras av er som aldrig sagt att ni hatar någon, jag har nog sagt det några gånger för mycket.

 6. Hoppas att du kryar på dig.
  Jag håller helt och hållet med, den där förbannade döden. Angående Afrika kan du ju åka till Egypten, känns inte så långt bort =). Jag kan aldrig säga nej till en Semla…

 7. Åh, fy för magsjuka i alla former även om det är skönt att slippa springa på toaletten. Kan inte annat än att hålla med dig om det där med döden. Låt mig slippa! Jag tackar aldrig nej till ett varmt bad på vintern eller ett dopp i poolen på sommaren :)

 8. Vilken otur att din sambo blev hundbiten. Skönt att det fick bra på akuten. Jobbigt med magsjuka, det förstå mycket nu så har ju även vabruari börjat 🙈

 9. Men fy vilken torsdag ni hade med magsjuka och hundbett! Hoppas att fredagen blir riktigt bra som kompensation! :D
  Det var frågor som kräver en del funderande från min sida. Men jag vet iallafall vad jag aldrig skulle säga nej till, nämligen att åka på en solig och härlig semester! Eller en god middag!
  Jag skulle aldrig besöka Kina.

 10. Men fy vilken dag ni fick! Vilken tur att fu kunde få hjälp med Harry, det är verkligen tufft att vara ensam med småbarn när man är sjuk.Hoppas att er helg blir lugnare!🌸💕

 11. Min mamma åkte faktiskt till Afrika(minns ej vart? Tanzania kanske?) för ett år sen bara, 40nånting år och tog tjänstledigt en månad för att åka och volontärarbeta med könsstympade kvinnor. Hon passade på att bestiga killimanjaro och åka på safari medans, så man vet aldirig! <3

 12. Hoppas att din och Magnus fredag var betydligt bättre än gårdagen. Tycker synd om dig, men minst lika synd om Magnus. Är själv extremt hundrädd, och när jag läser din text så vet jag varför…
  Som vanligt är dina svar på frågorna bra och väl genomtänkta, trots att du inte mådde bra.

 13. Usch vilken tur i oturen att det inte blev värre för dig med magsjukan.Ojdå blev han bitten av en hund han känner från tidigare eller av en okänd hund?Ni båda hade verkligen tur att det inte blev värre för någon av er.Så skönt att ni kunde lösa det hela med att sonen fick åka hem till sin mormor

 14. Jag skulle heller aldrig säga nej till att åka till Hawaii! :-)
  Kluriga frågor denna gång. Jag klurar tills imorgon.
  Hoppas du mår bättre, att hundbettet läkt och att ni alla får en skön helg!

 15. Oj vilken torsdag, hoppas du mår bättre idag och är lite kryare, har blivit hundbiten jag med inget jag direkt minns men skönt att det inte var något stort bett :)

 16. Det finns en hel del jag aldrig skulle säga nej till med, säger lite som dig kramar och kärlek från barnen och att göra om någon av våra resor skulle jag inte säga nej till.

 17. På lördagsmorgonen, alldeles innan jag ska lägga mig och sova, skriver jag, och publicerar, gårdgens 5 en fredag.

  Ha en bra helg! Själv längtar jag till måndag. :-)

 18. Stackare, hoppas ni kryar på sig, ja det är många som hakar på listan, vi får se, det kanske jag med gör 😉
  Hawaii vore ju underbart ❤

 19. Usch för magsjuka alltså, hoppas du mår bättre. Och alltid lika intressant att läsa ”fem en fredag”. Kul grej med länkarna så man lätt kan läsa andras tankar om ämnet också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.