Fem en fredag v. 6: Tiden går

Jag hade ingen idé igår på vilka frågor jag skulle ställa idag. Mot kvällen fick jag däremot ett meddelande från en kompis som skickade ett facebookinlägg från 11 år sen som inkluderade mig. 11! Det kändes inte som om så mycket tid hade förflutit. Men tiden den går.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, corkystyle, Karoleen, Anette, Violen, Ejmis, Ingrid, Susie, Tant Augusta, Linda, Nina, Hanna, Robert, Emilie, Vonkis, Nilla

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad gjorde du för 10 år sen?
 2. Vad är ett minne för fem år sen?
 3. Vad har du gjort om tre år?
 4. Vad går fortast, veckan eller helgen?
 5. Hur mycket ledig tid har du om dagarna?

Vad gjorde du för 10 år sen?
Filade på en blogg som en knapp månad senare, i mars, startades och var ett komplement till den här domänen som då agerade som en slags portfolio. Jag pluggade även inför högskoleprovet den våren.

Vad är ett minne för fem år sen?
Året skulle då vara 2018 och jag gick i väntans tider om jag fortsätter med februarimånad. Tror jag precis skulle gå på föräldraledighet, och en månad senare kom Harry den 9 mars.

Vad har du gjort om tre år?
Sprungit en mil. Tagit körkort (en kan ju säga så i alla fall). Kanske fått nya arbetsuppgifter.

Vad går fortast, veckan eller helgen?
Det är klart två dagar går snabbare än fem, men i sinnet går veckan fortast. Känns jämt som om det bara är måndag-fredag och dagarna där emellan bara försvinner.

Hur mycket ledig tid har du om dagarna?
Min lediga tid börjar när jag kommer hem från jobbet. Då är det visserligen hemmet och familjen som får tiden, tills barnen somnat och det blir någon timmes egentid.


Den här veckan har inneburit en hel del vab, eller vobbande. Clara har åkt på en rejäl förkylning, så helgen innebär vila. Hoppas du får en bra helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

14 kommentarer

 1. Bu är jag ju pensionär, men jag håller helt med dig – veckorna går fortare än helger. Det skulle vara intressant att få en förklaring varför faktiskt.
  Åsså lärde jag mig ett nytt ord också – vobba. Det fick jag googla. Det ordet måste ha uppstått i samband med pandemin. Är ju betydligt ”förmånligare” att vobba än att vobba alltså.

 2. Det är himla bra att kunna ha möjlighet att vobba, nu när tekniken finns. Själv släpade jag min förkylda dotter till mitt jobb på bank ett antal gånger när alternativ saknades och hon inte var alltför sjuk. Hon blev gullad av hela avdelningen och sov ibland i vår kaffehörna.

  1. Jag älskade varje gång jag var krasslig eller liknande och fick följa med mamma till hennes jobb. Tyckte det var jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.