Fem en fredag v.9: Självinsikt

Jag behöver inte säga så mycket mer än att jag konstaterar att det är fredag, igen. :) Och ny månad! Korta februari är nu förbi. Om jag inte sa det förra veckan, så tack för alla grattis jag fick när jag fyllde år! Konstaterar igen att ja, ett år går fort och undrar hur mycket visare jag egentligen blivit.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Anki, Hanna, Mia, Paula, BP, Anki, Madeleine, Monika, Pärla, Ingrid, Eva, Birgit, Saija, Boklysten.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
 2. Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
 3. Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
 4. Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
 5. Känner du att du vet vem du är?

Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
Det är nog att jag ofta är väldigt tyst, på grund av att jag är introvert. Tror många stör sig på att jag inte alltid uttrycker mina åsikter på en gång.

Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
Jag vill gärna se mig om en snäll person, även om jag vet att det är något man inte ”ska” säga om sig själv. Jag tycker dock att jag är vänlig, vill gärna inkludera andra, och tycker inte om när någon kanske är utanför.

Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
Jag behöver absolut visa mer vem jag är, i alla slags situationer. Det är något jag hela tiden jobbar på, med varierande resultat. Sen skulle jag kunna vara mer öppen för att mina åsikter kan ändras då jag kan ha svårt att inse att något jag tyckt i en evighet inte längre stämmer. Som att jag alltid sagt att jag aldrig skulle kunna äta sushi, vilket jag nu tydligen tycker kan vara rätt gott.

Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
Back in the days i skolan ansågs jag nog som en av de duktiga eleverna som tycktes få toppbetyg i allt. Jag vet inte riktigt var det kom ifrån egentligen för det var långt ifrån alla prov jag fick MVG i, förutom språklektionerna – engelska var mitt favoritämne. Det låg nog i att varken jag eller mina kompisar var de som skolkade eller skippade läxor utan var de som uppförde oss. Med det sagt var mina betyg nog ändå över genomsnittet, förutom i matte och idrott som var mina absoluta hatämnen.

Känner du att du vet vem du är?
Mycket mer nu än för bara några år sen, kärnan av mig själv i alla fall. Jag vet varför jag är som jag är sen jag fastslog att jag är introvert. Sen inser jag att saker och ting ändras men mina grundvärderingar kommer alltid stå fast.

Inlinkz Link Party

Nu börjar en sista dag med jobb innan helg. Sen är det dags att packa inför resan upp till Falun imorgon. Tåget går vid halv 9 så det blir en tidig morgon. Innan dess hoppas jag på en myskväll med familjen. Hoppas du får en fin fredag!

You may also like

21 kommentarer

 1. Roligt att se att ni är så många som gör dessa utmaningar eller testen. Det är verkligen bra frågor man får ordentligt filosofera och fundera på! 😀

 2. Vilka bra frågor som du har valt fem en fredag. Vad roligt att du var duktigt i skolan och fick bra betyg.hoppas att du får det roligt i Falun i morgon

 3. ja det är svårt ibland att tolka den som är introvert, lätt att tolka den utråkad och sur eller för den delen blyg. Dock lär man känna sedan så vet man att de säger ngt när de tycker de vill säga ngt

 4. Hade helt glömt att det är fredag men fick en positiv överraskning. Jag får nog hålla med dig på första punkten, jag får ofta höra det iallafall.
  Skönt när man börjar känna sig själv bättre och är mer trygg i sig själv.

 5. Det känns som du känner dig själv rätt bra tycker jag. Du kunde svara bra på dessa frågor, det skulle inte jag kunna göra.

 6. Jag håller med övriga, det är bra frågor som vanligt, men jag vet inte om jag har bristande självinsikt, men jag orkade liksom inte ta tag i dem. Jag återkommer nästa vecka i stället.
  Jag önskar dig en riktigt trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 7. Det här var frågor som jag kände direkt, ja vad kul! Att få fundera över vem jag är var lite roligt så här en fredag. Kul att läsa dina svar med. Jag var också duktig i skolan och blev ibland kallad för plugghäst. Fast mina betyg inte utmärkte sig.

 8. Rolig lista att läsa. Jag tycker att vara snäll är en riktigt fin egenskap som alldeles för många tappar… kram på dig!

 9. Vilket fint inlägg att läsa. Genuint på alla sätt och vis, som det brukar vara här hos dig. Och det uppskattar jag så mycket. Konstigt hur det där med betyg och uppförande kan betonas som plugghäst i dålig dager av de som inte sköter sig, och att det än idag hänger i. ❤️

 10. Jag älskar att läsa dina inlägg, det är så mysiga! 🥰 det va väldigt bra frågor! 😊

 11. Jag tycker inte det är något fel att säga att man är snäll :) Är man det så är det ju något positivt. Jag beskriver alltid mig själv som snäll bl a :)

 12. Kluriga frågor som krävde en del funderingar … trevligt att lära sig mer om sina vänner :)

 13. Intressanta frågor och roligt att läsa dina och även de andras svar. Att vara snäll, som du skriver om, tycker jag är något av det allra viktigaste och finaste att vara. Det är en egenskap som verkligen behövs. Ha en fortsatt fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.