Vem är jag, med mina egna ord?

Under mars månad kör Madeleine en bloggutmaning jag hakar på. Kika in och läs om den på hennes blogg och var med du med eller läs vad andra skriver om dagens tema.

Extra roligt är det att skriva det här idag när jag har tema självinsikt på Fem en fredag vilket gör att dessa två inlägg då lite knyts in i varandra.

Dagens tema, första mars 2019: vem är jag?

Jag är en tjej, för jag tycker kvinna låter som någon äldre, mer mogen person med mer grace än vad jag har. I 33 år har jag funnits och jag kan ibland känna att det är så mycket mer jag borde göra här i livet, men ändå föredrar jag mitt inrutade liv där jag helst hänger i soffan med en bra film när min son har somnat. För jag är även mamma, min nyaste roll jag haft i ett år nästa vecka. Att bli mamma är den mest omvälvande förändringen i mitt liv, att plötsligt ta fullt ansvar för någon annan. Jag har under det här året vuxit på ett sätt jag inte trodde var möjligt, och kanske blir jag någon gång också den där kvinnan?

Har jag bestämt mig för något är det så och ändrar mig oftast inte, punkt. Därför har jag aldrig åkt skidor, för att jag inte alls känt någon nyfikenhet för det och mest skulle tycka det var tråkigt, och svamp tror jag smakar minst lika äckligt nu som när jag var barn och därför är det bäst att inte äta det nu heller. Du hör ju, jag kan vara så obstinat ibland.

Jag är även introvert, en stor anledning till att mitt liv mest ser likadant ut hela tiden då jag gärna håller mig hemma. Det hindrar mig däremot inte att vilja upptäcka nya platser här i världen och har som nummer ett på min icke existerande bucket list att åka till Australien. Men att jag är introvert betyder inte att jag är den där kufen i hörnet många tror introversion innebär. I rätt sällskap kan jag ha en sjuk humor, jag älskar även att skratta och ställer gärna till med kalas. Jag är även ett kontrollfreak utan dess like som har full koll på mina kollegors kalendrar, gillar struktur och ordning och jag måste alltid kolla upp nya ställen jag ska till så jag vet exakt hur jag tar mig dit. Utåt vill jag inte stå i centrum, men annat är det på insidan där jag i mitt huvud lever ut en popstjärnedröm genom att sjunga högt i duschen och dansa i köket när ingen ser.

Jag i min enkelhet.

Något av det bästa jag vet är listor, och därför kommer här en liten lista på beskrivande nyckelord som avslut:

En typisk fisk som dagdrömmer ♥ tedrickare ♥ lakritsälskare ♥ fnissig ♥ observatör ♥ sarkastisk ♥ serienörd ♥ musikälskare ♥ skräckfilmsfantast

Jag är i slutändan en rätt så enkel person som gillar de små sakerna här i livet. Det är ofta jag säger det, och det är för att det är sant: det krävs inte mycket för att jag ska bli glad.

Nu ska jag packa färdigt inför min tågresa till Falun imorgon. Vad gör du denna fredagskväll?

You may also like

18 kommentarer

 1. Jag hatar oxå att stå i centrum men på kåt vis hamnar jag lik förbannat i centrum hela jävla tiden ändå 😂
  Skönt att veta vem man är så man vet vad man vill och inte vill och vad man kommer klara av 😃

 2. Du är den som nog fått mig att förstå mest om hur en introvert människa fungerar. Tack för det, det uppskattar jag. Jag önskar att jag kunde uppnå det där inrutade livet. Jag skapar rutiner för stunden men lyckas sällan hålla dom levande hur bea de än må vara för mig.
  Ett år som mamma snart, svårt att tro va?

 3. Hahaha! Alltså jag var smart här ”tjejen”! Jag kombinerade din och Madeleines utmaningar, för jag tyckte precis som du att de två knöts ihop lite (läs: mycket).

  Än idag säger jag ”tjej” även till kvinnor över 50. Det är inte kalendern som avgör utan sinnet;-)

  Du skrev ju i ditt föregående inlägg att sport var ditt sämsta ämne. Så då är det ju självklart att du inte dras till skidor-)
  Men du ändrade dig ju om sushi och fisk. Vänta bara, snart är det dags att äta svamp också. Rekommenderar att inte börja med champinjoner, för de smakar verkligen ingenting. Eller jo, du kanske borde börja med champinjoner som inte smakar någonting;-)

 4. Jag tycker du och jag borde ta en fika någon gång?. Du och jag är verkligen så lika, är själv introvert och med rätt människor så är jag också social och pratglad. Jag älskar skräckfilmer jag med ;)
  Tack för att du mer eller mindre har beskrivit mig hahaha

 5. Är också ett kontrollfreak som vill ha koll på allt och lite till, helst i förtid dessutom. Listar allt möjligt för att tömma huvudet på information, strukturerar allt för att ha kontroll 🙈😍

 6. Härligt o kunna känna att mamma rollen har förändrats så mkt . Man utvecklas söker så mkt då och det blur ju ett ansvar o ta hand om sitt barn . Vill oxå ha gärna rutiner men har bara koll på mig själv 💕👍🏻

 7. Det känns som att du nästan beskriver mig i vissa delar haha! Jag är också introvert men är ändå social och älskar att skratta! sen älskar jag också att ha kontroll 😅

 8. Roligt att läsa om dig. Man märker att du har humor på det du skriver. Jag känner igen en del hos mig själv men inte att gilla att hålla tal. :-)

 9. Roligt att läsa mer om dig :-)
  Det finns massor man borde gjort, men jag är ju den här som gillar vardag…

 10. Vilket härligt inlägg och vilken härlig person du verkar vara! Jag dyker in här på mina jobbdagar (är ju f-ledig annars) och tycker det är så mysigt att läsa här. Här har du en till lakritsälskare. Nom nom.

  1. Åh, men tack vad glad jag blir att läsa dina ord! :D
   Mm blev sugen på något riktigt salt lakrits nu efter söta semlor idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.