Harry 5 månader

Idag är ingen vanlig dag för idag har Harry funnits i 5 månader. Jag skrev i maj när han fick sitt första vaccin att tiden kommer gå så fort, plötsligt kommer sommaren ha varit och han blir nästan ett halvår. Och nu är vi här!

Tack för alla lycka till angående vaccinationen i måndags. Det gick jättebra, han reagerade lite som förra gången med ett litet skrik vid varje spruta och sen var allt bra. Till skillnad mot för 3-månadersvaccinet somnade han när vi kom ut från mottagningen. Då fick jag bära hem honom… den här gången kunde vi istället gå på en promenad.

Sen förra besöket vid 3 månader har det hänt saker! Harry väger nu 8,33kg och är 67 cm lång. Det är en ökning på nästan 2kg och 6 cm! Den där styrketräningen behövs verkligen nu…

I förra månadsuppdateringen hade Harry fått smaka lite banan. Nu har det blivit mer smakprover i form av puré och gröt. Han fullkomligt älskar det! Så fort jag tar fram en liten sked eller skål fattar han vad som ska hända och hoppar lite i sin stol. Det blir väldigt kladdigt bara, så en hakklapp fick följa med hem från affären igår som månadspresent. :)

Han är fortfarande sitt glada jag och pratar jämt och ständigt. Det går inte att vara still utan han älskar att hoppa i ens knä. Jag tror han hittat sin sovtid för kvällen vid 20, peppar peppar, om det inte är så att vi gör något särskilt. Han reagerar ofta på sitt namn och letar efter oss genom att vrida huvudet om vi flyttar oss från där han är. Bara de senaste dagarna försöker han sätta sig upp, men allt som händer är att hans magmuskler får jobba lite och han blir sur för att bara huvudet lyfter från golvet.

Ett par dagar innan han blev 4 månader bytte vi liggdelen mot sittdelen i vagnen. Det var ett tag han hatade att åka i vagn om han inte sov vilket blev lite jobbigt. Bärselen var och är guld värd vid såna tillfällen. Jag hade hört väldigt gott om Inovis sittdyna som jag sen beställde från Jollyroom. Det blev en succé som jag kan rekommendera till dig som själv har en bebis som är mittemellan ligg- och sittdel. Den passar perfekt – ger stöd, skön att ligga på och funkar till varenda vagn därute. Det blev en stor skillnad när Harry plötsligt kunde se mer runt om kring sig.

Nu väntar vi bara på att han ska vilja vända sig från mage till rygg. Från att inte ha gillat magläge alls trivs han riktigt bra så nu och gör inga försök till att rulla. Däremot har han börjat vrida sig sidleds, så kanske kryper han snart istället.

You may also like

26 kommentarer

  1. Utvecklingen är så fantastisk! Älskar att gå till BVC för att mäta och väga. Även när 3 åringen ska dit. 😂

    1. Haha ja, och av nån anledning är det så kul att titta på hur det ligger till med kurvorna Alltid lika spännande hur det utvecklats. :D

  2. Tiden går fort med dom små, det verkar du själv se!härligt att vaccinationen gick bättre denna gång, när jag var bäbis var jag allergisk mot banan men älskar det i dag på äldre dagar när jag lärt mig äta det i gen😊

  3. Ja tiden går verkligen så otroligt snabbt med de små! Man hinner ju inte själv riktigt med heller Och vilken SÖTNOS !

  4. Vilka framsteg han gör och vad skönt att det gick bra med vaccinet :D Imorgon ska vi också till BVC för vaccin, min dotter är 1,5 år nu :) Tiden går så fort!

  5. Första året tyckte jag gick så fort. Dock tycker jag att det går fort, fattar inte att vår tös börjar förskoleklass nästa år denna tiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.