Helgen som var

Hej måndag! Vi har haft en riktigt mysig helg. En sån där helg där man tar dagen som den kommer utan att ha några egentliga planer och bara är med varandra. Jag bakade bröd i fredags att ha till helgfrukosten. Nybakat bröd tycker jag är helglyx, synd bara att jag inte gör det oftare. Eller jag skulle göra det oftare om jag slapp knåda degen. Kanske får jag en bakmaskin i julklapp så jag slipper göra det jobbigaste… :)

Vi påbörjade även ett Tolkienmaraton. Efter att ha sett de två första Hobbitfilmerna i lördags kände jag ett behov av att röra på mig så jag tog en springtur medan Magnus och Harry promenerade. Det må ha varit ruggigt och lungorna tog lite stryk men det var så skönt! 

Kanske kände jag även ett extra behov av att röra på mig då vi har ätit pizza till middag hela helgen. Det bara blev så, och så blir det ibland här hemma. Varför handla massa ny mat när man har så det räcker redan? Kvällen fortsatte sen med Sagan om Ringen.

Igår var det Fars dag, och egentligen första gången jag har firat, eller uppmärksammat ska jag kanske säga, dagen då jag vuxit upp med skilda föräldrar och aldrig var nära min pappa. Det var ju Magnus första fars dag som pappa så han fick en mugg med Harry på att dricka sitt morgonkaffe i. 

Världens finaste make och så vår son.

Det blev en sväng ute även igår, fast i promenadform. Lite mer blåst och regn bara så det var skönt att komma in sen och krypa upp i soffan igen. Och sista delen av Sagan om ringen. Och pizza.

Det var den helgen det. Hur har du haft det? 

You may also like

38 kommentarer

 1. Nybakt bröd är så gott, men visst gör man det alldeles för sällan. Bara lukten av det gör ju att man blir hungrig.

 2. Åh jag älskar verkligen alla tolkien filmer och böcker! Jag skulle också vilja baka bröd oftare men jag intalar migsjälv att det är mer tidskrävande än det faktiskt är :)

 3. Vilken mysig helg!😊 Nybakat bröd är ju så himla gott! Jag har tänkt länge på att skaffa en bakmaskin så det kan bli av att baka oftare!😊 Jag slog på stort och bakade scones i helgen😆 Hade också behövt ge mig ut och röra på mig, men jag var så trött att det blev att sova mycket istället.

 4. Sådana helger är heeelt perfekta då man bara ar det som det kommer och ibland hittar man på mera då än man skulle gjort om ngt var planerat =D

 5. Mysig helg. Och hembakat är ju så gott. Jag tror alltid det är så jobbigt dock o baka bröd så jag gör aldrig det. Starkt att ta sig från filmmys till löptur.

 6. Men ååh vad fina bröden blev och vad goda de ser ut att vara! Älskar Sagan om ringen och Hobbit! Har maraton varje år innan jul :D

 7. Ibland får man ha helger där man inte gör så mycket, pizza och mys med familjen är ju riktig lyx. Och ja nybakat bröd är SÅ gott :D

 8. Vilken underbar helg! Både brödet och pizzan ser supergoda ut. Livsfarligt för mig när det gäller nybakat. Kan äta upp allt 😉😂 Vad bra jobbat av dig att gå ut och springa. Heja dig!

 9. Låter som en riktigt mysig helg. Vilken söt mugg till pappan :) Vi har inte gjort så mycket i helgen. Lite galej i fredags men jag var så galet trött efter arbetsveckan så det blev ganska tidigt i säng. Annars har vi mest kollat på film och promenerat :)

 10. Det låter som att ni har haft riktigt ovärderlig familjetid tillsammans.
  Det finns nog förresten inget mysigare än att krypa upp i soffan med en filt när man varit ute i ruggigt höstväder.

 11. Att baka bröd själv….finns det något godare?
  åhh sedan pizza på det.
  Låter som en mysig helg med mycket kvalitetstid.

 12. Har haft en lugn och i det närmaste perfekt helg då jag inte umgåtts med någon. Utom katterna förstås. Behövde lite egentid efter en tid med många nya människor. Det är en hel del å gång framåt också och att vara med bara sig själv är välbehövligt ibland.
  Igår fick jag hem en massa mjöl så nu ska jag också baka matbröd. Men idag blev det en kaka av en alldeles speciell anledning som man kan läsa om på min blogg.
  Jag skulel också vilja ha lite Tolkienmaraton. Men det får nog dröja, av tidsbrist. Men jag var på Tolkienutställning i Oxford för några veckor sedan. Det var nice.
  Ha en fin kväll och morgondag!

 13. Vilken mysig helg ni har haft! Nybakat bröd är ju så himla gott!! Jag har inte sett Hobbit-filmerna, borde jag ta tag i det?

 14. Såklart ska du ha en bakmaskin! Tomten hör nog din tysta bön =)
  Usch pizza får mig att vilja springa maraton men min kropp vägrar ;) Mysigt helg du haft!

 15. Vilka underbara limpor du bakat. Jag önskar att jag hade både kunskapen och tiden att kunna och hinna baka bröd till helgfrukostarna. Vem vet i framtiden kanske den tiden kommer för mig.

 16. Men åh. Det är så gott med nybakt bröd. Jag gör också det på tok för Sällan. Synd egentligen för det finns ju snabba och bra recept. Haha!
  Vilken söt mugg, hade jag köpt en sån till min Karl hade han skrattat och tyckt att det var såååå onödigt. Tycker det är fint med personliga gåvor 😍

 17. Vilken härlig helg, hoppas verkligen att tomten kommer med en bakmaskin åt dig så du slipper knåda 🤗 Pizza hela helgen, ja, det kunde varit värre, typ snabbnudlar hela helgen 😁

 18. Vilken mysig helg du haft, gott med nybakat bröd, det är jag så dålig på att göra!

  jag har haft en helt oki helg, började bra men slutade mindre bra :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.