Något gott i dessa tider

Julen är en högtid då jag mer ofta än annars tänker på de som är ensamma, inte har så mycket, och utsatta barn. Jag menar helt enkelt de som inte får känna av den där varma gemenskapen som julen är förknippad med. I dagens inlägg vill jag därför ta tillfälle i akt att sprida ordet om Giving People. Känner du inte till de sen tidigare kan jag berätta att de arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. De gör skillnad för barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. Det gör mig genuint ledsen att tänka på barn som inte får mat på bordet och föräldrar som kämpar för att ge allt de kan till sina barn och samtidigt försöker hålla skenet uppe.

På deras Facebooksida kommer varje dag ledsamma historier från föräldrar som inte kan ge sina barn de mest basala saker. Genom Giving People kan man om man vill bidra med kläder, mat eller vad som nu önskas. Tyvärr har ju inte det här året varit det bästa och många genomgår en kris på grund av covid-19. Det får mig att tänka på att man kan ha det hur bra som helst tills en tragedi inträffar och man plötsligt står där utan någonting.

Under de år jag känt till Giving People har jag på julen köpt en matkasse. Jag är inte rik, men det finns de som har det sämre. Även om det kan tyckas vara en liten sak att köpa en kasse mat är det mycket för någon annan. Har du möjlighet gör det därför stor skillnad att kika genom den gåvoshop Giving People har. Kanske kan och vill du göra en gärning?

Alla kan vi bidra med något här i världen. Stort som smått, allt gör skillnad; till och med genom att bara få upp ögonen hos någon för en organisation de inte kände till sen tidigare.

You may also like

2 kommentarer

  1. Genom den nya tekniken har det tillkommit många bra initiativ, bland annat detta som du vurmar för som jag inte hört talas om. När min dotter var barn, länge sedan nu, då hade jag som ensamstående mamma väldigt jobbigt att få ihop tillvaron. Värst var förstås jularna, och ända sedan dess har jag tyckt illa om julen för jag vet att så många saknar allt som hör en bra jul till. Jag hade jobb och bostad, men inga extra pengar till julklappar och ingen släkt och familj som kunde delta, det var bara hon och jag. Så jag handlade klappar och mat på kredit och betalade tillbaka halva nästa år. glömmer aldrig hur hjälplös jag kände mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.