Nya rutiner

Att gå tillbaka till jobbet innebär att jag behöver hitta nya rutiner. Det är mestadels arbete hemifrån som gäller och att då byta fokus från bebis till jobb är svårare än man tror. En hel vecka och tre dagar med idag har jag hittills jobbat. Första veckan var på halvtid vilket blev en bra mjukstart. Nu är det dags att försöka med nya rutiner. Eller egentligen helt vanliga. Gå upp, duscha, frukost och sen arbete. Hittills har det sett ut lite sisådär. Eftersom jag inte behöver gå iväg blir det inte direkt ombyte av kläder eller en dusch det första på morgonen. Istället lite morgonmys med barnen. Gå sätta på datorn och kolla mailen innan frukosten. Och så blir det lite så fram och tillbaka tills de promenerar iväg mot förskolan. Det tar väl ett tag, men snart så sätter sig nog det mesta.

Men det har i alla fall gått bra att börja arbeta. Det mesta känns rätt nytt däremot då vi gjort en omorganisation vilket medför nya arbetssätt, rutiner osv. Ni är några som undrat, och som jag skrev inledningsvis kommer det bli mycket arbete hemifrån. Det är sällan, om aldrig, jag har skrivit om det här på bloggen, men jag arbetar så statligt som det bara går, typ, med HR i Regeringskansliet. Med den administrativa roll jag har är det därför möjligt att hålla mig hemma.

Så hemma blir det.

Det är skönt, för att slippa åka kommunalt. Jag har ju dessutom knappt åkt kommunalt under förra året på grund av pandemin, så det hade blivit en stor omställning att behöva åka in varenda dag i det här läget.

Vy från mitt vanliga kontor.
Från hemmakontoret med senaste jobbmuggen à la Isabel Boltenstern.

Det jag ska försöka vänja mig vid är alla Skype-möten. Det känns lite märkligt att titta på alla i sina rutor på skärmen, trots min digitala ådra.

I helgen var jag trött efter en första vecka. Det är fortfarande lite krassligt hos Clara medan Harry är tillbaka på förskolan. Om än med två stygn i pannan efter att ha inlett helgen med en pulkaolycka. Aj, aj. Så nu är det bara glasögonen som saknas innan han blir vår egen Harry Potter.

Torsdag imorgon redan, och det är dags för sängen. Mitt nya avslut för dagen är läsning en stund – jag hoppas läsa betydligt mer i år än förra året.

You may also like

3 kommentarer

  1. Du har sammanfattat ditt nygamla liv perfekt! Så mycket kan jag säga! Visste att du jobbade på Regeringskansliet (är duktig på att googla;-) och då är det ju nästan ett måste att jobba hemifrån. Tänt om det kom fram att du gick till jobbet varje dag trots alla rekommendationer – hahaha!

    Utsikten från ditt kontor är ju magnifik!!!

    Älskar din selfie och koppen. Den MÅSTE jag bara köpa:-)

  2. Det er rart hvor mye som endrer seg når det kommer et barn til som skal inn i arbeidshverdagen. Men etter noen uker så husker man knapt sin gamle rutine. Jeg kunne jobbet hjemmefra, men velger å dra på jobb. Jeg hadde ikke fått gjort så mye hjemme, det hadde vært ett eller annet jeg bare skulle fikse først. Siden alle andre har hjemmekontor er det god plass på jobben og jeg kjører bil, så det er ikke mye folk å treffe på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.