September

Den efterlängtade kylan i luften är här och det är nu sommaren är slut trots värmen som varit upp till nu. Min garderob är redo med stickade tröjor och tekopparna väntar på att drickas ur. Höst! Det har varit fantastiskt fint hela september, precis så som det ska vara den här månaden, och gärna långt in på oktober. Jag romantiserar för det mesta alltid hösten men tycker så mycket om den.

Vad har september bjudit på?

På Yasuragi med jobbet i början av september fick jag smaka på den där sensommaren jag skrev ovan om. Att ta en kvällspromenad längs vattnet med en gyllene solnedgång var inte dumt. Snart ska jag dit igen med några kompisar, den här gången med massa bad vilket det inte blev med jobbet, så det blir ett trevligt återseende.

Jag har också varit trött, och det har varit ett ypperligt tillfälle att komma i säng tidigare. Det är inte många kvällar jag varit *vaken* efter 22. Lagom till att mörkret nu kommer tidigare på kvällen har jag kommit in i ett skräckfilmsmode, det är ju också bara en månad kvar till bästa Halloween. Problemet är dock alltid att hitta bra filmer men de två senaste Scream jag inte sett är i alla fall avbockade. Ännu mysigare hade det varit om det regnade på kvällarna med lite åska.

Hon till vänster vägrar ytterkläder trots att det numera är kyligt på morgonen. Han till höger är otroligt glad att 5-årsgruppen äntligen startat på förskolan. Gruppen är till för de som går sitt sista(!) år på förskolan. De går bland annat och spelar paddel varje onsdag, så med sin fotbollsträning på fredagar får Harry verkligen tillfälle att öva på koordination och samspel. Harry har dessutom lärt sig cykla utan stödhjul, det gick på bokstavligen 10 minuter och sen dess har han älskat att cykla. Jag har nog redan nämnt det men glömt det.

Det jag kan konstatera är att månaden har som vanligt rusat förbi, är det inte det ena så är det det andra som gör att tiden går. Bra på ett sätt, mindre bra på andra – jag försöker stanna upp och ta vara på tiden. Inte helt lätt, om jag ska vara ärlig. Snart är det fredag igen och en helg som övergår i oktober. Får se när jag börjar klaga på kylan och längta till värmen igen.

Hur har din höst börjat?

You may also like

9 kommentarer

 1. Som du så gillar jag hösten, jag har fotat och fotat vartenda träd med vackra höstfärger, sen konstaterar jag att det är vackrast i verkligheten ändå. Avundsjuk på din yasuragi-vistelse, finns ju inget skönare än bad och bastu, säger jag finnkäringen. Länge sen jag badade bastu nu. Ha en fortsatt fin höst, jag sitter och tittar på the Bear om kvällarna nu, har ju jobbat några år inom krogbranchen o uppskattar galenskaperna i serien.

 2. Tyckte att hela sommaren har varit kanooon! Och september bjöd och bjuder fortfarande på temperaturer som man inte är van vid. Har inte kollat, men jag tror att denna september var en av de varmaste jag kan minnas i alla fall.

  Kul att Harry gillar både fotboll och paddel. Nu är det frågan om Clara går i storebrors fotspår eller inte;-)

 3. Ja Sept är en månad där man kan börja förbereda sig för att komma in i rätta rutinerna igen och få mysa allra mest. Samt ja älskar luften och stickade tröjor.

 4. Ja månaden har helt klart rusat förbi. Men min höst har knappt inte börjat än, för september har bjudit på mer sommarväder än juli och augusti. Jag använder fortfarande kortbyxor, och träden är mestadels gröna. Jag tycker att höstens färger är underbara när dom kommer, och tycker om tjocka stickade tröjor. Men mörkret som har börjat komma skulle jag gärna vilja slippa. Det kan påverka mitt mående i fel riktning och jag rider inte gärna ut i skogen i mörker.

 5. Här vägrar yngsta dottern overall på väg till förskolan på morgonen. Men vi tar bilen och resan är typ 7 minuter så ännu är det okej. Vissa kamper orkar man inte ta

 6. Här har hösten börjat med att det varit mer filmer som kommer på bio. Har flera som kommer och som jag vill se på bio. Funderar på att gå och se på Saw X i helgen. Här har man också skaffat lite mer varmare tröjor som kommer vara välbehövliga när det äntligen blir kallare. Just nu är det svårt att klä sig då det är kallt på morgonen men blir varmt på dagen. Hoppas vi får mer kyla snart så jag kan börja använda min kappa.

 7. Jaa! September har varit Såå fin & varm! 🍁🌤️😊
  Mitt september började väldigt bra. Gjorde en resa till Gotland med jobbet. Ett äventyr jag sent kommer att glömma. Sen mitten i september så fyllde jag år 🎉.
  Visa dagar riktigt höstliga 🍁men det är inte många dagar jag har haft jackan på mig än.

  Vilken förmån att få åka till samma ställe på kort tid. Men få uppleva Yasuragi i två olika syften 🙂.

  Mm…..det är verkligen mörkt nu på kvällarna. Mörknar redan vid 20! Jag är ingen skräckfilms tjej. Ser helst andra filmer.

  Du har två olika barn 😅 Kul att Harry är aktiv både i förskolan & på fritiden. Ja, i helgen går vi in ny månad. Då krävs varmare kläder & jacka. 🍁😊

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.