Tjejgym och dess vara eller ickevara

Startade den här lediga måndagen med att gå till gymmet. Klockan var runt halv 9 och det var lite fler där än vad jag trodde det skulle vara. Det är väl så att folk vill träna bort allt påskgodis. Inne i mitt gyms tjejgym däremot fanns bara en annan person bland vikterna. Jag ställde mig på löpbandet i 45 minuter och sprang till serien 13 Reasons Why. Älskar att jag kan titta på Netflix medan jag springer när jag inte har tid annars att titta på allt jag egentligen vill. Jag är så efter i så mycket.

Det där med tjejgym förresten. Introverten i mig älskar idén just för att det aldrig är någon där. I alla fall inte vid de tider jag är där. Jag tränar alltid på morgonen och då är det en del folk ute i det allmänna gymmet medan jag får vara för mig själv. Det är så skönt. Det är lugnt, ingen som använder det jag tänkt använda och jag kan ta större plats. Hade det däremot inte funnits hade jag inte haft några större problem att använda det ”vanliga” gymmet. Så länge det inte var proppfullt. Jag blir bara stressad och vill därifrån.

Det är egentligen lite trist att tjejgym ska behövas, i alla fall om man ser till bakgrunden att de finns – för att många inte känner sig tillräckligt trygga. Jag förstår att många tjejer, inklusive mig själv, kan tycka det är obehagligt med killar som exempelvis stirrar, oavsett skäl till att de gör det. Jag har upplevt killar som ska försöka tävla eller ”lära” mig utan att jag frågat om det. Men då får kanske gymmet se till att skapa en bättre miljö. Jag inser dock att det är svårt. Tror dessutom det är många killar som gärna skulle träna mer avskilt om de kunde, och därför beror det inte enbart på kön. Hur är din uppfattning?

inne på ett tjejgym

Hur som. Det var skönt att få svettas. Har sen dess bara hängt i soffan, ätit frukost och fortsatt titta på 13 Reasons Why. En perfekt sista ledig dag utan några särskilda planer.

/ / / /
Last day off for Easter and I went to the gym. There they have a section just for women to use. The reasoning behind it is that some women often feel uncomfortable around guys in the gym, for whatever reason – be it getting looks or feeling harassed. I like it, only because I as an introvert like working out without many people around which there never is in the women’s section att my gym. But should there be a separated area just for women? What about the guys who feel uncomfortable? The gym has a responsibility to try creating an environment safe for all.

You may also like

4 kommentarer

  1. Vilken bra grej att träna till Netflix! Har aldrig ens tänkt på att man kan det, hehe. Och så bra med tjejgym. Vi har ett rakt över gatan där jag bor som jag funderat på att träna på. Gillar inte heller när det är mycket folk… Men det har bara aldrig blivit av.

    1. Javisst! Går så mycket lättare att springa då än att stirra in i en vägg (på mitt gym funkar oftast inte tv:n och gör den det kan man inte byta kanal.) :)

  2. gillar också tjejgym pga inte så hetsigt och stimmigt och dessutom ofta fräschare. Men lite töntigt att det nästan bara är sk ”tjejmaskiner” där, de som tränar rumpa, lår, mage och bränner fett. För det är ju bara det tjejer vill träna liksom ;)

    1. Haha, ja, på förra gymmet jag tränade på innan jag flyttade fanns det bara ”tjejmaskiner” och så lite fria vikter, som tur var. På mitt nuvarande finns ett större utbud med bl.a. skivstänger i olika vikter, smithsmaskin och multigym. Helt suveränt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.