Vår helg med Zlatan

Det här blev minst sagt en helg som inte blev vad den skulle bli. Jag hade bilden av en mysig andra adventshelg där jag skulle städa, göra julkort, hänga med Lisa och Camilla, skriva och kanske även baka. Av mina punkter att göra blev det häng med Lisa och Camilla. Inte så bara, visserligen! Det blev shopping, massa prat, skratt och fika i Mall of Scandinavia. Jättehärligt och mysigt i och med att Lisa sällan är i stan. Men jag ska nu berätta om hur vi har hängt med en liten Zlatan i helgen.

Samtidigt som vi hängde i MoS pågick en kattsituation hemma. Det hela började igår morse när vi skulle ner till källaren. För att ta oss dit behöver vi gå över vår stängda innegård, och där tryckte en jamande katt som helt enkelt inte såg ut att höra hemma hos oss. När jag kom hem senare på eftermiddagen efter att ha varit i MoS var den fortfarande ute och jamade. Den verkade heller inte veta var den var någonstans. Vår slutsats var därför att den inte bodde någonstans på gården.

Så vi tog in honom över natten. Det skar i hjärtat av bara tanken att han skulle sitta ute i kylan. Vi ville heller inte bara släppa ut honom på gatan eftersom vi inte visste var han kom ifrån. Vi satte upp lappar i våra trappuppgångar (om nu ägaren fanns i något av gårdshusen) och imorse satte vi en på vårt Coop efter att ingen från våra trappuppgångar hört av sig.

Vad gör vi? funderade vi på sen igår kväll. Vi beslutade oss i morse för att börja med att ringa ett djursjukhus för att se om de hade möjlighet att kolla eventuell id-märkning. Vi var jättevälkomna, så vi körde dit och tack vare att han var chippad kunde de efter ett tag få fram ägaruppgifter. Det var där det uppdagades att han hette Zlatan. Så vi åkte förbi ägarna efter att ha ringt dem och de var såklart glada att han var hemma igen. De bodde i vårt område men en rejäl bit bort så de undrade hur han tagit sig ända bort till oss. Han har ju dessutom uppenbarligen blivit insläppt i något trapphus hos oss och sen utsläppt på gården. Hade vi inte gjort nåt hade han kanske fortfarande suttit där ute och jamat.

Huvudpersonen denna helg.

Tror det här blev årets goda gärning som vi har gjort. Känns bra i hjärtat att han kunde komma hem så fort. Världens finaste katt var det också som betedde sig exemplariskt hos två främlingar. Ska erkänna att när det visade sig att han var chippad var det en liiten besvikelse som satte sig i hjärtat. Tänk så fäst man kan bli på så kort tid!

Slutet gott allting gott.

(Ursäkta clickbait. Kunde inte låta bli då denne Zlatan tidigare blivit publicerad i media med en liknande titel fast helt annan historia när han var mindre).

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.