Yogamånad

Under de senaste par åren har jag försökt följa Yoga With Adrienes 30-dagars yogaprogram som hon lägger ut under januari månad. Jag har aldrig hållit på med yoga på ett ”riktigt” sätt med klasser utan har endast gjort det i hemmets trygga vrå. Mina försök med Adrienes 30-dagars program har varit med varierade resultat men jag har aldrig riktigt fullföljt det helt. I år tänkte jag däremot lägga manken till och ta den där stunden varje kväll och sträcka på kroppen och hjärnan. För jag vet att det gör gott.

Det började i onsdags. Jag satte mig på köksgolvet mitt bland alla Harrys leksaker. Tur att man kan blunda för att slippa stöket. Det jag gillar med Adriene är att hon är väldigt lättsam och behaglig i sina videor och förstår att alla inte är lika rörliga som hon eller har hållit på med yoga i en evighet eller ens alls.

Jag fick inte in yogastunderna i helgen på grund av lördagens krax i halsen och seg söndag, men jag är ikapp genom att ha kört dubbelt. Såhär några dagar in, det är sjunde dagen idag, har jag verkligen fått inse hur stel jag har blivit efter att ha slutat träna.

Harry har börjat med en hel del yogaposer på sistone i sina försök att stå upp eller vad det nu är, och han kan göra en så mycket bättre downward-facing dog än jag. Känns sådär va att han kan utan att ens fatta det själv… :p

Ska bli kul att se om jag ser några resultat i slutet av månaden. Jag längtar till ikväll. Är yoga något för dig?

You may also like

33 kommentarer

 1. Sådana här poster är alltid bra att läsa. Man blir påmind om att man borde träna. Harry är då för härlig! Det är fantastiskt hur mjuka de är i kroppen, de små älsklingarna.

 2. Ohoj, ja jag vill också komma igång med träningen på allvar igen. Kanske satsa på att gå hem från högskolan vissa dagar (7.5 km ungefgär).. Promenad är det enda träningsform som jag egentligen hinner med.

 3. Haha du får låta honom pröva samma sak som mina barn när han blir lite äldre. Sök då efter Betty banana+yoga.
  Yoga är verkligen välgörande för både sinne och kropp.

 4. Jag brukar också försöka mig på någon ”yoga challenge” vid olika tillfällen – för jag vill verkligen vara en sån som yogar åtminstone ett par gånger i veckan. Men det blir aldrig så att jag följer programmen längre än två-ish veckor.
  Men heja dig! Hoppas att det blir som du tänker dig med detta. :)

 5. Jag har testat yoga på gymmet några gånger. Tyckte att det var lite för långsamt för mig. Tyckte också att jag var för stel (vilket betyder att jag egentligen borde yoga oftare) :)

 6. Haha, vilken söt liten yogi – barn är så gulliga när de ska göra likadant. Jag mårväldigt bra av yoga och har yogat mycket genom åren, innan barnen kom körde jag yoga varje dag.🌸💕

 7. Men åh vad roligt med 30dagars yoga måste jag också prova! Har heller inte tränat det innan annat än lite grann hemma efter youtube 🙈 men tycker det är så smidigt att träna hemifrån när man har barn 😊🙏

 8. Å tack för tipset/påminnelsen! Det där har jag hört talas om och vill gärna testa. För say hello till stel som ett kylskåp! Har börjat på BodyBalance nu och märker att både balans och stelhet är något jag kan jobba mycket med :-)
  Ogillar dock verkligen stående hunden.. undrar om det någonsin går över?

 9. Så skönt med yoga och sträcka ut på hela kroppen. Vet att jag borde göra de oftareän vad jag gör. Får bli bättre på de. Så bra att du fick till dubbelpass på de också. Barn är verkligen rörliga :)

 10. Jag har faktiskt aldrig provat på Yoga, mer än någon enstaka ”pose”. Min syster pratade om det igår och jag blev faktiskt riktigt sugen på att ge det en chans. För min del blir det nog också hemma till en början och inte med någon klass utanför hemmets skyddande väggar ;)

 11. Men åh vad roligt! Jag vet inte om yoga är något för mig.. Jag vill tycka om yoga för det verkar så kul, men när jag väl gör yoga vill jag inget annat än att ge upp och tycker inte alls om det haha!
  Vad duktig han är på yoga, kanske blir en yoga lärare utav honom sen :D
  Ska bli så kul att se om du tycker att det är någon skillnad sen!

 12. Jag kör faktiskt efter paolos yoga bok riktigt kul faktiskt. Kul att du med försöker blir lite mer rörlig o inte bara jag hehe har inte heller varit med på några yogaklasser eller liknande ja gör som du o kör hemma

 13. Så skönt att du inte blev ensam med 30 dagars yoga där hemma. Ser att även Harry hängt på….Sötnos där. Så skönt och mysigt att träna eller öva hemma.

 14. Min syster kör Adriens yoga hela tiden och jag har också provat, de är jättebra! Har aldrig dock kört en utmaning så med 30 dagar i rad, låter spännande:)

 15. Jag har varit nyfiken på yoga en längre tid, men inte kommit mig för att testa. Jag har liksom inte vetat hur jag ska komma igång, vilket kanske är en dålig ursäkt. Det låter toppen att ha ett program att följa, och särskilt om det finns förståelse för att man inte är så vig längre! :D Förstår om du blir lite avis på Harry som verkar vara riktigt duktig på poser utan att han ens vet om det! :D

 16. Men åååh.. sötaste ungen <3 Min mamma är utbildad yogainstruktör så har väl blivit ett pass eller två under hennes utbildning hahah. Jag tror på att du kan fullfölja denna gång :)

 17. Den ska jag kolla in, jag behöver något som sporrar lite och Yoga är lagom ”jobbigt”. Vad kul att han hakar på dina yoga poser haha sötnos!!!

 18. Alltså jag önskar ju att jag var en riktig Yoggi som yogar hela tiden och lever i nuet osv, allt sånt. Men nej, jag kan få ryck ibland men nja. Om jag ska yoga ska det vara 10 min hemma eller på ett yogapass, aldrig längre än 60 min dock för då blir jag för trött, då börjar jag kolla mobilen och klockan osv. Kram <3

 19. Åh, jag har några kompisar som också följer det.
  Jag däremot, oj oj oj vsd jag inte platsar med yoga 😂

 20. Jag har verkligen försökt få in någon slags yogarutin, och jag älskar det när jag väl gör det, men jag suger verkligen på att faktiskt ta tag i det. När jag gick på klasser så var det enklare, då var det bara att boka och har man bokat så måste man gå :P Nu däremot så kan jag inte ens minnas sist jag yogade.. Följde också hennes program förut och gillar verkligen hennes sätt. Borde kanske försöka ta tag i det igen…

 21. Så skönt med yoga, jag har försökt, men det funkar liksom inte, jag kommer aldrig in i det, men ska försöka ikväll tänkte jag, med yoga eller pilates via youtube👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.