En andra vecka

Det är tisdag kväll och jag sitter bekvämt i soffan och tittar på hockeyn på tv:n. Min vecka har rivstartat med jobb. Efter förra veckans otroliga mjukstart togs det igen ordentligt igår och fortsatte idag. Det är nästan som innan jag gick på föräldraledighet. Ibland har jag fått tänka till ifall det är något som kan ha ändrats under året som gått, som en uppdaterad rutin eller ny kontaktperson i en fråga, men annars har det rullat på. Lika många anställningsbeslut att skriva och uppgifter att få in i system. Så som det är att arbeta med personaladministration.

Dagarna de går och jag har därför inte hunnit med så mycket vad gäller den digitala världen. På hemmafronten är det middagsdags lagom till att jag kommer hem, sen lite bus med Harry innan han ska hoppa i säng. Efter det har det blivit nedvarvning i soffan, kanske någon serie, innan det är dags för Magnus och mig att sova. Och så börjar en ny dag.

Jag behöver nog inte oroa mig för att resten av veckan kommer gå långsamt, och då har jag ändå en rolig helg att se fram emot. Veckorna kan ju annars krypa fram när man ska göra något kul, eller hur? Jag ska i vilket fall åka till Falun igen, den här gången för ett tjejdygn. Maria, Elsa och jag tar tåget upp på lördag för att hänga med Carro. Vi planerar för en dag med förhoppningsvis vårsol och så goda drinkar och god mat till kvällen. Och så kanske lite bowling på det. Det ska bli så kul, det var längesen nu vi alla fyra sågs tillsammans.

I söndags kom förresten min mamma förbi. Med sig hade hon fina tulpaner. Det må ha blåst ute men buketten gjorde så det kändes som om våren är här – de sken upp på köksbordet. Nu börjar tiden jag jämt vill ha städat och fina blommor hemma.

Hur är din vecka hittills?

You may also like

10 kommentarer

 1. Sista meningen borde du inte ha skrivit ”Nu börjar tiden jag jämt vill ha städat och fina blommor hemma.” Men du har ju din man hemma, så hoppas han uppfyller dina önskemål;-)

 2. Min vecka har börjat bra, vi är väl redan i mitten av den egentligen. Måndagen sov jag bort till största delen så min vecka började nog igår. Pluggande och på eftermiddagen träffade jag en av mina vänner på Liljevalch för att se Vårsalongen. Det har blivit en riktig tradition att se den utställningen.
  Efteråt gick vi till den restaurangen som ligger alldeles vid Djurgårdsbron och åt lite innan vi promenerade till T-banan.
  Idag vaknade jag tidigt och jag har redan före klockan åtta hunnit plugga ett ar timmar, druckit både te och kaffe flera gånger och lyssnat klart på en ljudbok.
  Imorgon har vi en dag på skolan i Uppsala så mina planer för idag är att plugga och förbereda mig.
  Helgen ser jag både fram mot och inte. Det är min sista bokade helg på kirurgavdelningen, vilket känns positivt. Men jag vet i hela kroppen hur jobbigt det är. En natt där och de obligatoriska 10 000 stegen går som en dans. I måndags morse såg jag att jag gått 11 506 steg mellan klockan 20:45 och 07:15.
  Hoppas din vecka fortsätter att vara bra och att din helg i Falun blir bra!

  1. Vad glad jag blir att höra att den börjat bra. :) Åh, var det trevligt på Liljevalchs? Hoppas hinna ta mig iväg dit, det var några år sen sist jag var där. Vad skönt att hinna få så mycket gjort under morgonen! Hoppas även din vecka fortsätter bra!

   1. Ja, det var trevligt och att gå dit när de hade öppet till kl 20 var helt rätt. Det brukar vara så mycket folk på helgerna och trångt men nu var det precis lagom. Hoppas verkligen att du hinner gå dit och se utställningen.

 3. Veckan har gått i ett även här hemma! Vi fortsätter med VABandet växelvis så att vi båda kan jobba och det fungerar bra. Kan inte greppa att det redan är torsdag imorgon? Jag ska jobba helg men är ledig imorgon så får ett litet andningshål då, trots att jag kommer fortsätta VABa och att det tar på krafterna. Låter som att du har en fantastisk helg framför dig och det unnar jag dig till max! Har varit riktigt dålig på att köpa hem snittblommor på senaste men nu har jag hela fyra buketter här hemma och det gör mig GLAD!

  1. Nej var tog veckan vägen liksom? Skönt att du får vara lite ledig.
   Fyra buketter var inte dåligt! Och eller hur man blir så glad. :)

 4. Så skönt att jobbet flyter på nu när du är tillbaka på jobbet. Kan tänka mig att du får tänka till ibland. Skönt att du hinner med att busa med Harry innan han ska sova

 5. Ditt jobb lät ju superkul! Behöver man nån speciell utbildning?
  Hoppas vi får läsa om eran tjejtripp! 😍

  1. Det är det! Och nja, inte ett måste egentligen. Jag har jobbat mig upp och lärt mig längs vägen men även gått lite kurser för att få kunskap om HR och personalarbete.
   Klart ni kommer få. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.