En god fortsättning

Så kom julafton. Jag hoppas att oavsett vad ni gjorde igår, om ni firade jul eller annat. Var ensam eller i ett hus fyllt av människor. Om ni inte gillar jul. Att ni oavsett situation fick en bra dag och får en god fortsättning. Det är en vecka kvar på året och hur det här året än har varit hoppas jag på att alla får uppleva något glimmer inför 2018.

Min julaftonsmorgon präglades av en förkylning som startade i lördags. Det blev ändå en mysig morgon med lite öppnande av paket.

paketöppning

Magnus fick bland annat en bok om Djurgårdens hockeylag.

grötlunch hos mormor

Sen var det dags att börja göra sig i ordning inför grötlunch hos mormor tillsammans med mamma och brorsan. Något som börjar bli en tradition de åren inte hela släkten firar tillsammans hos henne. Klart kära mormor ska ha sällskap på julafton även om vi alla inte samlas. Det är viktigast för mig under julen. Magnus åkte under tiden hem till sina föräldrar för att umgås med dem.

julgran hos mamma

Så småningom sa vi hejdå till mormor och åkte hem till mamma dit även Magnus och svärisarna kom för lite fika till Kalle Anka och sen julklappsutdelning. Det gav en försmak till hur det kanske kommer se ut nästa år när en liten kommer finnas. Det blir nya traditioner. En större familj. Det är härligt när alla är tillsammans. Det var även Rex, eller han-som-inte-finns-än, som fick flest julklappar, eller klappar användbara för föräldrarna efter hans ankomst. Det börjar bli löjligt verkligt nu.

”När du på dagen drömmer
är det lätt att du detta glömmer”

Av Magnus fick jag en riktigt fin julklapp, med rim och allt. Jag har nog pratat om att köpa en klocka hela det här året så till slut fick han väl nog och tog saken i egna händer… antingen det eller så såg han nu till att jag kommer hem från jobbet när jag säger att jag ska… :) ♥

Den här juldagen har mest spenderats i soffan snörvlandes. De där mysiga juldagarna jag målade upp har bytts mot näsdukar, honungsvatten och ingen ork för något förutom att mest slötitta på tv:n. Det kommer bli en tidig kväll och en förhoppningsvis piggare annandag.

Ha det gott under resten av helgen!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.