Ett beroende

Jag trodde först att hon skämtade. Sen gick det upp för mig att det där småkär hon kallade det för var småkär på riktigt. Inte sådär som man kan uttrycka sig om någon för att man helt enkelt tycker om personen platoniskt, nej här var det hjärta och smärta inblandat. Här satt hon mitt emot mig, med man och barn hemma, och pratade om avvisade känslor, längtan efter sms, smusslande med telefonen i sängen om kvällarna medan sms utbyttes. Allt bakom en fasad om att de bara är vänner. Trots de avvisade känslorna kunde hon inte sluta då skälen till att det inte kunde bli något inte var för att känslorna var obesvarade. Det kunde bara aldrig bli något med anledning av hans bakgrund. Så där befinner de sig, i ingenmansland trots tidigare försök att kapa alla band. Men ändå har de återvänt till samma tomma öde.

Känslomässig otrohet – där ingenting har hänt men tankar finns. Jag har alltid undrat över det där, i teorin tänkt att det är värre än fysisk otrohet. Ett ligg på fyllan som inte betyder nåt jämfört med tankar om en längtan, fantasier, föreställning om hur det skulle kunna vara. Samtidigt som man redan har någon där bredvid sig som man har lovat evigheten med. Jag säger såklart inte att det är okej med fysisk otrohet, men det skulle nog såra djupare om det visade sig att tankar egentligen låg på någon annan än mig själv.

Och i det här fallet när man ändå inte kan göra något, varför fortsätta? Egentligen har jag svaret, för att jag själv har varit där om än i en helt annan situation med bara mig själv och en annan inblandad. Det är helt enkelt svårt att styra över sina känslor. Det är då man avskyr dem, känslorna. De blir till ett beroende där ruset gör en lycklig men verkligen ibland gör entré som ett abrupt tillnyktrande och tårarna forsar.

Jag avundas verkligen inte situationen. Jag är så glad att jag inte längre är där.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.