Få tid till annat

Har du läst mitt blogg i alla fall ett litet tag nu vet du att jag en eller två eller tre gånger tagit upp det faktum att jag aldrig får min garderob städad. Det blir liksom aldrig av, istället lägger jag min tid på att umgås med familjen vilket jag tycker är betydligt roligare. Mindre roligt är såklart att se alla kläder huller om buller men jag lever ofta efter organiserat kaos och lyckas ändå klä mig varje morgon. :)

Idag sponsrar städföretaget Freska det här inlägget. Städning generellt är något som tyvärr nedprioriteras rejält här hemma. För några veckor sen anlitade vi en städfirma för en storstädning. De kom en eftermiddag medan jag var på jobbet och Magnus och Harry hängde någon annanstans. Det var så skönt sen att komma hem till ett städat hem, och som verkligen doftade rent dessutom! Det var skillnad från när jag går loss med dammsugare och mopp – jag insåg att jag inte alls lyckas med den där nystädade känslan. Men så blir det väl när proffs som på Freska städar.

Tid med dessa är roligare än städning

Har du någon gång testat städhjälp? Jag har varit rätt anti det hur länge som helst tidigare då jag egentligen anser att jag kan städa mitt hem själv, och inte vill ha främlingar i mitt hem, men det kom till en punkt nu med småbarn och långa arbetsdagar att jag hellre lägger min tid på annat. Vi funderar på att anlita städhjälp varannan vecka eller liknande för att frigöra lite tid utan att känna att hemmet blir stökigt. För är det nåt jag inte trivs med egentligen så är det just ett stökigt hem, och det gör inte saken bättre när jag sällan orkar städa för att jag vill göra annat. Med städföretag som till exempel Freska ingår ofta det där lilla men ändå extra som att få renbäddad säng och plocka undan leksaker som sprids överallt. Nästa gång tänker vi nog se till att även fönstren blir putsade, det tar allt för lång tid att göra för att jag är så petig, och tycker oftast ändå inte om slutresultatet. Fönsterputsning är en konst, enligt mig. :)

Hur gör du med städningen hemma?

You may also like

8 kommentarer

 1. Städhjälp är en gudagåva. Vår städerska kommer varannan vecka och det är en otroligt lyxig känsla att komma hem till ett helt rent hem.

 2. Till oss kommer det en äldre kvinna med eget företag varje vecka och städar. Det är så skönt att få det riktigt rent.

 3. Vi städar själva. Ibland mer, ibland mindre. Fönsterputsningen skulle jag kunna leja bort, så tråkigt och det blir aldrig riktigt bra…

 4. Jag städar själv men inte så ofta. Det får bli när lusten faller på. Jag är pensionär så jag borde ha tid men det är ju så förbenat TRÅKIGT att städa. Sätter mej hellre vid knyppeldynan. Nu hjälps man väl åt att städa men jag var hemma med barnen så städning gjorde ju jag. Var det något som var förspilld kvinnokraft så var det städningen!!! När man och barn kom hem var det…vips…ostädat!
  Fönsterputsning hade jag anlitat en städfirma, när jag bröt handen.
  Så du gör rätt, något trevligare än att städa! Kram

 5. Eftersom jag är panchi, så städar jag själv, men mycket mer sällan nu än då jag jobbade. Då städade jag en bestämd dag varje vecka, tvättade en bestämd dag o.s.v. Fattar inte varför jag höll på så!! Min son och sonhustru har en städfirma som kommer varje fredag. De kommer hem till ett nystädat hem och kan ägna sig åt roligare saker! De tycker att det är värt vartenda öre!!

 6. Skulle aldrig falla mig in, så länge jag är ung och frisk, att inte städa mitt eget hem. Tids nog blir jag kanske skröplig och klarar inte av att ta hand om mig själv och mitt eget. Men det får bli ett senare bekymmer.

  Ha en fin dag, en röd dag som väl är rätt okej men lite i kallaste laget för min smak.

 7. Olika perioder i livet har man fokus på helt olika saker. Jag tycker det är mycket vettigt att överlåta städning åt proffs när man är i en livssituation med småbarn och jobb. Då slipper man det ständigt dåliga samvetet och familjen får en trevligare samvaro. Alla har inte ekonomiska resurser att välja så, men har man det är det en bra idé. Jag är pensionär med väldigt små resurser, men jag kan säga att om jag hade penningresurser så skulle jag köpa städning minst en gång i månaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.