Fem en fredag v.11: Nutid

Det känns som att det enda jag skriver nuförtiden är frågor till Fem en fredag. Kan det då inte vara lite skönt att få reflektera lite över här och nu? Det tycker i alla fall jag med veckans frågor.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Sandra, Emilie, Anki, Hanna, Paula, BP, Madeleine, Monika, Pärla, Eva, Saija, Tant Augusta, Ingrid. Tack för att ni deltar!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du ogillade som yngre men älskar idag?
 2. Vad tvivlade du senast på men visade sig bli helt ok?
 3. Vad känner du om året hittills såhär i mars?
 4. Vem i din närhet gjorde sist något bra för dig?
 5. På vilket sätt är den här veckan bättre än förra veckan?

Vad är något du ogillade som yngre men älskar idag?
Jag var en gång inte alls förtjust i att se på SVT, tyckte det mest var torra och tråkiga program som gick, men nuförtiden i och med Play finns det hur mycket som helst jag gärna tittar på. Har kanske helt enkelt vuxit upp?

Vad tvivlade du senast på men visade sig bli helt ok?
Det skulle vara Harrys kalas då, att det skulle kännas allt för rörigt med för mycket folk. Men det fanns ju inget att vara orolig för när det väl börjat.

Vad känner du om året hittills såhär i mars?
Helt OK. Det blev en liten omställning med att börja jobba igen efter föräldraledighet (men kul), och det har varit en större arbetsbörda på jobbet än vad jag trodde det skulle bli när jag började (eller ja, var väl min förhoppning snarare) men annars har jag inget att anmärka på vad gäller 2019. Det har börjat bra, peppar peppar. Jag är redo för mer vår nu.

Vem i din närhet gjorde senast något bra för dig?
Jag fick middagen serverad igår av min kära man när jag väldigt trött kom hem senare än tänkt från jobbet. Då var det skönt att bara kunna sätta mig och få i mig energi. <3

På vilket sätt är den här veckan bättre än förra veckan?
Jag fick in ett träningspass! Det första på över ett år. Det var riktigt skönt och jag hoppas nu få in träningen mer regelbundet.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vad har du för planer till helgen? Jag börjar med lite kompishäng efter jobbet men sen är helgen helt oplanerad vilket jag sett fram emot! Som sagt, varit lite mycket nu senaste tiden. Bilden ovan är från jobbet – det som upptagit mest av min tid de senaste veckorna.

You may also like

29 kommentarer

 1. Vi uppskattar det iallafall, jag älskar fem en fredag <3 Många bra frågor denna vecka. Skönt att få maten serverad, det är så skönt att bara få "glida med" ibland. Jag ska såklart svara senare.

 2. Härligt att få middagen serverad. Så underbart när man är dödstrött att bli lite ompysslad! Mina planer är att följa med min systerdotter till stallet på lördag. Riktigt taggad!

 3. När jag var yngre ogillade jag broccoli väldigt mycket men har börjat lära mig att äta det nu och tycker faktiskt att det är gott. Jag kan inte säga att jag älskar det, men det är gott att äta – speciellt rå =)

 4. Jag gillar att få svara på frågorna kring fem en fredag men även att läsa allas svar. Härligt att vara igång med träningen igen. Det gör ju så mycket för måendet. Jag kommer svara på frågorna lite senare idag som vanligt. :-)

 5. Här kommer mina svar: http://kraka.moah.se/2019/03/15/fem-en-fredag-v-11-nutid/

  Mina helgplaner är rätt spikade. Först två nätter på IVA, sömn på söndag förmiddag ett par timmar. Städning av rummet och packning. Sedan förflyttning med bil till Alingsås,incheck på vandrarhemmet där och sedan fritid tills det är dags att börja jobba måndag kväll.

  Önskar dig en bra och skön helg!

 6. Jag har också börjat gilla SVT nu. Det är nog mest för SVT arkiv och SVT play finns. Mycket bra serier både för vuxna och barn :)

 7. Haha jag känner samma som du angpende svt 😂 tror det ligger en hel del sanning bakom den tanken 😅

 8. Att någon annan har lagat maten när man kommer hem så att det bara är att sätta sig och äta det är vardagslyx på riktigt!

 9. en vecka går så fort .
  härligt med kompishäng det behöver man ju ofta
  ja växer nog aldrig upp tycker både ettan o tvåan är såå tråkiga :)
  Ha nu en jätte fin fredag

 10. Världens finaste dotter gjorde nyss något fint för mig när vi låg och mös i soffan under filten tillsammans framför Talang finalen. Hon kom med gott thé till oss båda.

 11. Bra älskar ”Fem en fredag”:-) Du har en sällsynt förmåga att komma på annorlunda och kluriga teman som verkligen kräver lite tankeverksamhet. Å hjärnjympa är ju lika bra som ett träningspass som du hann med om man säger så;-)

  Minns att kollegor på mitt jobb som hade småbarn var överlyckliga när de lyckades klämma in ett träningspass, och hur de uppskattade när hemmapappan/-mamman serverade mat.

 12. Då har jag helt enkelt inte vuxit upp än då alltså. Jag tycker inte att svt har bra program som du säger tycker jag det bara är för gamla. haha :)

 13. Känner exakt samma sak med SVT haha, tror det är en kombination både att man vuxit upp lite men att de faktiskt också blivit bättre (:

 14. Kul att få läsa dina svar! När jag var yngre så gillade jag inte broccoli och skaldjur men det älskar jag nu som vuxen 😍

 15. Ja, visst är det skumt med svt? Jag har också funderat om det har med åldern eller om det är pga de börjat med bättre serier helt enkelt.

 16. Jag förstår precis vad som peppar en småbarnsförälder! Under småbarnsåren tränade jag absolut inget, men jag tog igen det lite senare. Fast, danska gjorde jag, ofta och gärna. Tack för veckans kluriga frågor, jag fick inte riktigt till det denna gången. Men försöka duger..

 17. På första frågan kan jag svara mat. Jag har alltid varit kräsen men jag börjar mer och mer gilla nya saker och vågar testa nytt! :D Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.