Fem en fredag v. 39: Disney

Har det undgått dig att en ny streamingtjänst finns tillgänglig? Disney+! Disney i mängder tillsammans med innehåll från deras andra bolag och märken som Marvel och Pixar. Mycket av det jag gillar att titta på med andra ord. Vi beslöt oss för att ge det en testmånad och har hunnit titta på Lejonkungen från förra året.

Jag kunde därför inte motstå Disneyfrågor den här veckan. Hoppas jag inte är den enda som uppskattar Disney. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, Tant Augusta, Paula, Gerd, BP, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Susanne, Hanna, Ingrid, Marit, Anna, Susie, Karoleen, Birgit, Bokdamen.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken var den första Disneyfilmen du såg?
  2. Har du något särskilt minne förknippat med Disney?
  3. Vilken av Disneyklassikerna är din favorit?
  4. Vilken är den bästa sången från Disney?
  5. Vem är din favoritkaraktär?

Vilken var den första Disneyfilmen du såg?
Jag tror det måste ha varit Den lilla Sjöjungfrun.

Har du något särskilt minne förknippat med Disney?
Hela min barndom känns förknippat med Disney. Att gå till hyrfilmsbutiken och känna på det klassiska VHS-fodralet eller se den köpta filmen i bokhyllan tillsammans med alla andra klassiker.

Vilken av Disneyklassikerna är din favorit?
Lejonkungen tycker jag är en av de bästa, tillsammans med Aladdin.

Vilken är den bästa sången från Disney?
Det här är sjukt svårt, jag älskar att lyssna på Disneysoundtrack. Hela min värld från Den lilla Sjöjungfrun, En helt ny värld från Aladdin och Känn en doft av kärleken från Lejonkungen är stora favoriter. I musikalversionen av Lejonkungen finns även en sång som heter They Live in You. Det är nog min ultimata favorit.

Vem är din favoritkaraktär?
Jag vet inte om jag har någon direkt favorit. Men troligtvis Timon och Pumba från Lejonkungen… :)

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Sugen på att se någon Disneyfilm nu? :) Hoppas du får en fin helg!

You may also like

11 kommentarer

  1. Tycker som Gerd att du alltid hittar så roliga teman till ”Fem en fredag”. Även jag hade aningen svårt för frågorna, då film och musik är mina absolut svagaste ämnen. Men jag kom åtminstone ihåg Djungelboken.

  2. Kul frågor! Trodde först att jag inte skulle kunna svara men det gick bra till slut.
    Kanske skulle jag titta på några Disneyfilmer igen. 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.