Fem en fredag v. 39: Upptäckter

Åhå jaja, det är den 1 oktober, våra nationella restriktioner har släppts, och nu börjar jag längta till julmusik. Eller mest längtar jag till att vi alla här hemma är friska längre än en vecka, men det förblir väl en önskan den här hösten. Ett som är säkert däremot är att fredagar fortsätter kommer, såsom idag med frågor.

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Susanne, Petra, Paula, Karoleen, Lillian, Tant Augusta, Kina, Ingrid, Birgit, Hanna, Gerd, Evelina.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När hittade du senast rikedom?
 2. Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?
 3. Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?
 4. Vad fick du senast omslaget?
 5. Vad har du kvar att upptäcka?

När hittade du senast rikedom?
Hela helgen på Åland var rent guld!

Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?
Igår spenderade jag en lång tid med att försöka hitta ett av mina kort för inpassering till jobbet. Var på kontoret och hade inte varit ute så visste att det låg någonstans. Kände mig rätt galen som till sist rotade igenom kökets sopkorg när jag till sist trodde jag råkat slänga det vid lunchen. Visade sig sen att en kollega råkat få med sig det utan att hon visste om det. Puh.

Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?
Att jag blivit den som gärna lägger några extra kronor för att t ex. få ett ordentligt klädesplagg som håller. Jag kan vara rätt så dumsnål annars.

Vad fick du senast inslaget?
Det kom ett paket med gummistövlar, apropå frågan ovan. Ett par dyrare, men så har jag inte haft ordentliga (inga alls) gummistövlar sen jag var liten.

Vad har du kvar att upptäcka?
De platser i världen jag fortfarande vill besöka. Som Australien, är nog få som inte vet om den önskan. Förhoppningsvis slutar jag heller aldrig saker om mig själv.

I eftermiddag ska jag berätta lite om hur vi faktiskt hade det på Åland. Sen tar vi helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

6 kommentarer

 1. Man behöver de där små guldkornen i livet, det kan vara en resa, ens barnbarn, ett höstprunkande träd. Det behövs verkligen! Jag önskar att jag stannade upp lite mer för att ta vara på det som är.
  Australien låter spännande, men i min ålder får det nog bara bli en dröm. Har i alla fall varit ganska nära, 😉 Nya Zealand.
  Ha en skön helg!

 2. Skönt att läsa att ni kom i väg till Åland. Du var ju lite osäker om ni skulle bli friska. Härligt med ett avbrott från vardagsbestyren!
  Nycklar och plånböcker med kreditkort i är mardrömmen när man blir av med dom. Då går pulsen upp…
  Ju äldre man blir ju mera uppskattar man hållbarhet. H&M-köp- och slängkläder har man liksom vuxit ifrån.

 3. Bra skor är definitivt värt att lägga en slant extra på. Det hamnar mer på hälsokontot än klädkontot liksom.

 4. Jag tappade inte bort inpasseringskortet till banken men jag glömde koden till kortet, en lördag för ganska många år sedan. Hade parkerat bilen i bankens garage och när jag skulle hämta bilen kom jag inte in i garaget. Det blev en halvtimmes väntan tills en arbetskompis kom och skulle hämta sin bil. Ögonblicket efter så kom jag förstås ihåg koden…
  Nu har jag alla lösenord, koder och licenskoder uppskrivna och skyddade med kryptering. Så jag lär väl glömma krypteringsnyckeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.