Första halvan i oktober

Okej, vi kanske är i slutet av oktober, men när jag först började skriva på detta var vi liite längre bak i månaden. Det går fort nu. På jobbet löper allt på med ett större projekt som det börjar gasa för (har en första deadline i mitten på november). Det är inte konstigt att helgerna för mig innebär att göra så lite som möjligt. Och oktober har inte varit ett undantag.

Lite som förra helgen, och särskilt söndagen som jag gillar mest för vi då gör just mest ”ingenting”. Det var tvätt, och barnen hjälpte snällt till. Att få sova i tvättade sängkläder är den bästa känslan en söndag. Fredagskvällen däremot hade betydligt mer drag i sig, för ovanlighetens skull, då jag var på bio och såg konsertfilm med Taylor Swift med en vän. Det var lite av början på uppladdning inför att vi ska gå se henne live i maj. Det var konsertstämning i biosalongen kan jag säga vilket kändes lite märkligt ändå.

Popcornskålen redo
Popcornskålen redo

Och helgen innan dess var jag på Yasuragi igen, den här gången med tre kompisar och inte jobbet. Nu var det bara avkoppling som gällde. Ute blåste det nästan storm så att glida ner i utomhuspoolerna samtidigt som vinden lekte i träden var otroligt mysigt och skönt.

På kvällen efter en dusch på rummet innan middag formades ett hjärta i spegeln. :) Dagen efter sken solen och vi alla fyra klev nog ut från anläggningen vid hemgång lite mer varma i kropp och själ.

Oktober innebär också skräckmånad i och med att den avslutas med Halloween. Det är perfekt när rusket verkligen slagit ner och det numera är mörkt både morgon och kväll. Jag plöjer våra streamingtjänster på kvällarna i jakten på skrämmande film och serier. Till på tisdag när det faktiskt är Halloween blir det sannolikt en del utsmyckning här hemma. Först har vi däremot en helg i Göteborg hela familjen plus Harrys bästis med mamma. Vi är alla supertaggade på det.

Nu har jag lovat mig själv varje dag i minst en vecka att lägga mig tidigt och läsa bok en stund. Jag fick hem boken som släppts om Johan Falk (älskar Falk-filmerna) som jag bara måste läsa ut. Jag plöjde halva på två kvällar innan lässtunden försvann. Men nu så. Ska bara dricka upp mitt te först.

Vad tycker du om oktober?

You may also like

12 kommentarer

 1. Perfekt uppladdning då att gå på bion innan ni ska på konserten. Samt så fint att det formades till ett hjärta från ångan. Skönt med slöa helger, ibland kan jag tycka det blir tråkigt om de är för slöa.

  Jag är inte jättefan av Halloween eg, men sedan man fick barn får man anstränga sig

 2. Det är skönt med helger där man kan göra ingenting. Älskar sådana dagar. När jag var barn gillade jag inte att sova i nytvättade lakan. Nu älskar jag det. Hade helt missat att Taylor Swift gjort en konsertfilm. Älskar hennes musik men kommer inte se henne live. Hade varit roligt att göra det. Härligt med spa.Perfekt ju i höstmörkret. Har så svårt med skräckfilmer då jag blir så rädd. Lite trist tycker jag.

  1. Hade ingen aning om hon hade gjort en konsertfilm. Får nästan se den när den kommer ut på Disney/Netflix. Ser faktiskt fram emot hösten/halloween! ♥️

 3. Jag tkr oxå att oktober fast gått väldigt fort. Det är nog snart jul,mysigt med bio och 🍿. Va fint att barnen hjälpte till :)

 4. Oktober har verkligen inte varit min månad då jag har varit sjuk två gånger såhär långt. Inte kul alls. Nu hoppas jag det får räcka med dessa gånger. Kul att se filmen om hennes tour innan du ska se henne live.

 5. Så kul att du ändå hinner med så mycket roligt trots två småbarn. Bra jobbat där! Just den här årstiden är ju den tyngsta med mörka och ruggiga dagar. Då gör nog ett spabesök underverk.
  Nya och i mitt fall manglade sängkläder ger en riktig lyxkänsla, åtminstone första natten:-)

 6. Jag älskar att lägga mig i rena sängkläder, den känslan går knappt att slå. Jag hade ingen aning om att du gillade skräckfilmer, har du några du kan rekommendera?Jag har alltid tyckt om skräckfilmer :)

 7. Trevligt att läsa om din vardag. För mig har oktober mest varit en resa. Men i fredags kom jag hem och försöker få till en fungerande vardag. Blev sjuk och har så varit sedan jag kom hem. Men nu verkar det nog reda till sig.
  Ser fram mot fredagsfrågorna imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.