Halloween

Det är Halloween! Denna amerikanskt kommersialiserade högtid som med stora kliv tagit sig hit över atlanten mer och mer de senaste åren. Jag älskar ju skräck och gillar därför den här skrämmande högtiden väldigt mycket. Däremot är det aldrig någon som har ringt på min dörr och frågat om bus eller godis. Har det hänt dig någon gång? Har för den delen nog aldrig hört någon nämna att deras barn går utklädda och ringer på hos folk. Kan det vara så att det mer blivit en högtid med maskeradfester och så har man skippat godisdelen?

På Halloween brukar jag ha skräckfilmsmaraton, eller i alla fall titta på skräckfilm. I år har jag inte så mycket tid i och med Harry, men jag tänkte i alla fall försöka fortsätta titta på The Haunting of Hill House på Netflix ikväll. Serien är baserad på boken med samma namn från 1959 av Shirley Jackson, och är så bra! Boken är dessutom en av mina favoriter så jag blev taggad när det skulle komma en serie. Sen blev jag förvånad när den inte alls har samma handling som boken – en positiv sak ska nämnas! Kul att göra något annorlunda som dessutom blev riktigt bra. Det är ju lätt att annars istället förstöra det hela.

För er som gillar serien på Netflix kan jag därför rekommendera boken och filmerna – det finns två filmer där den äldre från 1963 är betydligt bättre än den från 1999.

Apropå Netflix och inte så mycket skräck (även om serien är mörk) vill jag  titta på Chilling Adventures of Sabrina.  Jag älskade Sabrina Tonårshäxan som yngre så har sett fram emot att den ska släppas. Har du kanske redan spanat in den?

Dags att göra sig redo för en dag utomhus, till skillnad mot för igår där jag inte tog ett steg utanför lägenheten alls på grund av regnet som höll i sig hela dagen. Vad gör du idag?

You may also like

30 kommentarer

 1. Jag har inte heller haft någon som ringt på och sagt bus eller godis. Men när jag var liten så gick jag och min syster bus eller godis 😃 Jag har så svårt för skräckfilmer. Jag tycker att alla är lika dana🙈

 2. Förra året fick jag påhälsning av några barn som gick bus eller godis. Får se om jag får besök i år. Jag själv har aldrig gått.

 3. Det kanske var mer aktuellt och vanligt när vi var mindre, då halloween nyss hade kommit till sverige. Då gick jag själv godis eller bus men nej, jag har aldrig fått påhälsning av utklädda barn. På ett sätt vill jag det för det är gulligt men samtidigt tycker jag det är grymt obehagligt med masker där jag inte vet vem som är bakom.

 4. jag älskar halloween och skräck! Önskar så att vi i Sverige kunde vara lika galna som de i USA! När jag bodde hemma hos föräldrarna så kom det grannbarn och ringde på ibland, det dåliga är att folk inte vet när man ska göra det och inte. Man ska tex aldrig göra det på Alla helgons för det är en dag för de döda som man ska minnas de man saknar osv, väldigt passande (egentligen) att gå bus eller godis då..

  Jag har sett klart på både nya Sabrina och hunting! Så idag kollar jag om på serien Buffy the Vampire slayer 😂

 5. Brukar inte ringa på någon, och har tyvärr inte köpt något godis heller så det blir nit om dom ringer på 🙈

 6. Jag brukade verkligen vara en skräckfilmsentusiast så som livet ser ut idag har jag knappt ork för att se ett avsnitt av en serie innan jag somnar på kvällen. Och dagtid känns bara inte helt rätt med skräckis på något sätt :)

 7. Jag gillar också skräckfilmer men jag är en knepig en 😊Jag håller händerna framför ögonen hela tiden för jag är rädd för skräckscener. Tusen tack för dina tips! Nu vet jag vad jag ska halvtitta på ikväll 😊

 8. Jag har faktiskt aldrig varit med om att några barn varit här hos oss och sagt bus eller godis, men jag tror att det finns i vissa bostadsområden. Tror inte jag har något godis hemma heller om någon skulle komma hit, får väl ge dom någon frukt i så fall, för frukt finns alltid hemma här. Vi firar inte Halloween alls, har bara varit på en Halloweenfest en gång när mitt barnbarn ville ha en fest med sina föräldrar och mig (mormor) och så hennes morfar också.

 9. Åh, älskar verkligen skräckfilmer och böcker! Haft favoriterna måste ändå vara alla paranormala filmer som gjorts om andlighet etc, tror nog att grave encounters är favoriten :)

 10. Jag är lika tokig i skräckfilmer jag med, älskar det! kollade på serien precis när den släpptes tog inte många dagar innan jag hade sett klart den :D

 11. Hit kommer det ingen och busar, men jag bor ju lite avsides😊 Jag älskar skräckfilmer, men inte såna blodiga där folk lemlästas, utan mystiska filmer med vålnader och sånt. Jag önskar verkligen att jag hade haft Netflix ikväll så att jag hade kunnat se Haunting of Hill House!😁

 12. Jag tror nog att Halloween mer är en vuxenhögtid i Sverige. Med fester och maskerader. Men man ser ju mycket recept på olika barnkalasgrejor så barnkalas är nog också vanligt.
  Tack för filmtipset!

 13. Var precis tre tjejer som kom och knackade på, självklart hade jag inte godis hemma på en onsdag, men ååh vad fina och läskiga de var!

 14. Jag gillar inte halloween och jag skulle aldrig kunna tänka mig busringa.
  Skräckfilmer går inte, jag får panik av dem och jag måste se till slutet.. Jag måste liksom plåga mig igenom de :(

 15. Jag blir på något sätt inte rädd för skräckfilmer, de känns så overkliga liksom, Jag blir mer beröd av djupa filmer =D

 16. Åh jag gillar också alla såna här högtider! Tycker det är så roligt med saker som sätter skruv på vardagen haha :D Jag har inte heller fått någon som går bus eller godis vilket är så synd! Jag skulle verkligen vilja ha små spöken som springer runt här i trapphusen haha. Hoppas på att många kommer förbi nu i helgen. Vad roligt med filmtips också! Jag tycker verkligen inte om skräckfilmer men på halloween kan jag tänka mig att göra ett undantag :) // Petra Elisabeth

 17. Jag har aldrig tyckt om Halloween och tycker det känns lite som att gåoch tigga godis hos andra. Dock har folk i byn börjat med det och min äldsta dotter har fått för sig att hon ska göra det iår. Bara hoppas att grannarna har godis hemma, så vi slipper buset.

 18. När jag fortfarande bodde hemma i hus kom det barn och knackade på både under Halloween och påsk, men nu när jag bor i lägenhet så kommer det inga. Ganska naturligt ju då de inte kommer in utan portkod där nere.

 19. Fast jag köpt hem godis till alla spöken. så hade jag helt glömt bort att det var idag de skulle komma. Blev helt överrumplad när de ringde på dörren.

 20. I byn jag bor i finns den där regeln, om man har en pumpa som lyser vid ytterdörren tar man gärna emot små gangstrar <3
  Jag älskar allt på Netflix, jag började på den serien Haunting, men kom av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.