På promenad med podd

Harry och jag har som rutin att komma ut på promenad varje dag. Eftersom han inte är ett jätteroligt sällskap då han somnar efter 10 minuter är det ett sätt för mig att lyssna på poddar. Jag ser till att gå minst en timme och hinner oftast med minst ett avsnitt.

Mina absoluta favoriter är Creepypodden och Wollin & Wollin. Creepypodden är däremot inte direkt så avslappnande när man går i skogen helt själv, hehe, och Wollin & Wollin har en paus av något slag (snälla kom tillbaka, Malin!). Sen Harry kom har jag därför fått hitta nya poddar att lyssna på. Det braiga med att börja lyssna på en podd som funnits ett tag är att man har hundra avsnitt att lyssna på. Det är precis som med tv-serier. Jag riktigt myyyser av att veta att det inte kommer ta slut i första taget och jag kan frossa ordentligt tills mina ögon är fyrkantiga. Eller lyssna tills mina öron blöder. Bara det är en sporre att komma ut och röra på mig, den enda motionen jag får just nu.

Den senaste podden i mitt bibliotek är Skäringer & Mannheimer. Det är något med dialogformatet jag gillar vad gäller poddar. Det har nog att göra med min introverta sida som gärna lyssnar och observerar istället för att ge mig in i något på en gång. Eller alls. Ibland orkar jag inte. Att få lyssna på något utan att jag ens KAN eller SKA dela med mig gör mig därför så till freds. Sen så är de roliga också. Att Mia och Anna dessutom verkar dela samma åsikter som jag vad gäller sociala sammanhang är så skönt att lyssna på – och då har de båda ändå rätt utåtriktade arbeten. Och så har vi deras röster. Precis som Malin och Elin Wollins röster är Mia och Annas sköna och avslappnande att lyssna på.

Jag har även börjat lyssna på Två systrar en podd med Alexandra Bring och Victoria Törnegren. De båda fick barn i samma veva som jag, och fastnade när de pratade om sina upplevelser. Jag följer inte slaviskt, men det är kul att slölyssna på. Andra jag lyssnar på ibland är Fördomspodden, Nemo möter en vän och så Värvet. Det beror lite på vem som gästar. Jag måste tycka personen är intressant, annars kan jag tröttna. Särskilt om det inte är en så jättespännande intervju.

Det finns säkert andra jag borde lyssna på. Inte minst för att få mer variation och inte lyssna sönder mina öron. Vilka är dina favoriter? Vad missar jag därute i poddvärlden?

You may also like

10 kommentarer

 1. Verkligen en skön känsla att kunna gå och lyssna på podd på barnvagnspromenaden! Jag lyssnar inte på någon särskild utan lyssnar ibland och då söker jag upp på ämnen jag vill veta mer om :) Så jag har inget särskilt tips att ge men det var kul att läsa vad du lyssnar på så har jag nåt att kolla in nästa gång :)

  1. Det är ju det, även om naturen är härlig den med att lyssna på. :)
   Söka på ämnen är ju smart! Smidigt att kunna skaffa sig lite kunskap när man som jag knappt hinner läsa annars.

 2. Spöktimmen, rättegångspodden, en mörkhistoria, p3 dokumentär p3 historia… och Spår ;) vet att du att du gillar skräck och mysterier, true crime och historia :D <3 ;)

  1. Dig kan man alltid lita på <3 och några lyssnar jag på, men just skräck blir även lite märkligt när man går i gassande sol. Det ska ju vara mörkt och kusligt. :D

  1. Just det, Framgångspodden finns ju faktiskt också i mitt bibliotek!
   P3 dokumentär är alltid bra producerat och intressant att lyssna på. :) ska försöka börja med historia också, har hört mycket bra om den.

 3. Vi lyssnar på Sommar i P1 just nu. Gillar oxå Mia & Anna, fast tycker det har blivit lite samma samma så har lagt den på is ett tag, för att få tillbaka lusten.

  1. Tack, glömmer alltid lyssna på Sommar så det ska jag försöka få in nu.
   Ja, ibland kan det ju bli så och då är det bra med andra att lyssna på. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.