Snabbvisit i Berlin

För en vecka sen vid den här tiden gjorde jag i ordning det sista inför att Magnus och jag skulle ta ett tidigt flyg morgonen efter till Berlin. Vi hade sagt hejdå till barnen hemma hos mormor och jag kollade hur vi bäst kunde åka direkt från flygplatsen till Tempelhof, vårt första stopp på resan. En av fördelarna med att resa lätt utan att behöva göra sig av med bagage innan man gör något.

I Tempelhof finns en gammal flygplats som idag rymmer en stor park på de gamla flygfälten. Det finns mycket historia på den platsen och det var dit Magnus och jag hade sikte. Jag har varit där tidigare, och med tanke på Magnus intresse av flyg var det rätt självklart att ta oss dit.

Vi tog sen tåget tillbaka in mot stan för att från Unter den Linden promenera bort till Alexanderplatz och vårt hotell.

Det var bara att följa tv-tornet så gick vi mot rätt plats. På bild också den ståtliga Berliner Dom. Jag tycker det är en mycket vacker katedral.

Väl på hotellet blev vi glatt överraskade med en pangutsikt över tv-tornet.

Efter lite vila (vi var redan uppe i över 20 000 steg) käkade vi en snabb middag med hamburgare innan vi tog tåget några stationer norr till arenan där mina favoriter Fall Out Boy skulle spela! Två förband senare var det äntligen dags och det blev över förväntan med 20 år av musik. Min röst var definitivt trött på torsdagsmorgonen när vi skulle åka hem. Att jag redan kände mig lite krasslig gjorde inte saken bättre. Men vad gör det när man får ha en riktigt bra kväll.

Jag hade gärna stannat längre då jag tycker om Berlin men det får bli en annan gång. Oavsett var det kul med ett kort avbrott mitt i veckan och få göra något annat. Det var ett bra tag sen som vi föräldrar gjorde något på tu man hand utan barnen.

You may also like

12 kommentarer

 1. Härligt att ni gjorde nåt bara ni två. Det behövs och många småbarnsföräldrar borde göra samma sak. Sedan har du ju dina föräldrar som ställer upp också. De förstår:-)

  Tempelhof – den flygplasten landade jag på innan muren föll. Minns alla säkerhetsåtgärder. Sånt slapp ju ni som tur är.

  Så himla kul att konserten blev en succé den också. Å visst, antingen blev du krasslig på flyget eller också under besöket i Berlin. Troligen efter flyget, då de flesta nuförtiden smittas av flunsan eller Covid-19. Du är inte ensam, vilket kanske inte är en tröst, men ändå;-)

 2. Berlin är dessvärre en vit fläck på kartan för mig. Jag har aldrig åkt på semester till storstäder, förutom i USA. Men skoj att resan var lyckad även om du kom hem med en ovälkommen följeslagare.

 3. Man behöver koma iväg själv ibland, och Berlin är en så fin stad. Tyvärr har jag inte hunnit med att se allt då det bara har blivit kortare stopp där för oss med.

 4. Så härligt att komma iväg bara du och Magnus. Har varit i Berlin en gång som tonåring. Verkligen fin stad.Vilken maffig utsikt ni hade över tv-tornet. Kul att blev en lyckad konsert. Kan tänka mig att rösten var trött dagen efter.

  1. Ohh vad mysigt att komma iväg på en tripp till Berlin och fint att ni stanna där och titta på flygplanen och dess historia. Så fin utsikt från hotellet och grymt ned konsert.

 5. Trevligt att göra ett miljö ombyte mitt i veckan. Bryta vardagen lite. Låter som ni hade en trevlig vistelse i Berlin. Kul att du fick se ditt band. Ser ut som ni hade bra väder åxå.
  Det är viktigt att göra något som par ibland. Så man håller kärleks gnistan uppe 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 6. Skönt att kunna komma iväg på en liten resa och konsert. Har själv aldrig varit till Tyskland. Ni måste ha gått en del om ni var uppe i 20 000 steg rätt tidigt. Förstår att man kan behöva komma iväg utan barnen ibland.

 7. Så mysigt att komma iväg tillsammans. Min kusin är gillar flygplan också. Galet intresserad. Han har en app där man kan se vart planet är på väg om man ser nåt i luften just där & då. Vet inte vad den heter dock. Underbart med konsert med sina favoriter också. Fall Out Boy har jag lyssnat på lite grann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.