Vi gav oss iväg på äventyr

Efter ett antal timmar bilande ner till Trelleborg från Stockholm, färjan till Rostock, Tyskland, fortsatt bilande till Schwerin för att därifrån ta oss till Danmark har vi nu efter cirkus 38 timmar vaknat upp i Malmö. Vilket dygn! Vi kan det där med spontana äventyr. 

Vi hade pratat rätt länge om att göra något de här sista dagarna på semestern, men kunde inte riktigt bestämma oss. Så i torsdags eftermiddag sa vi helt enkelt, nu åker vi till Tyskland! På en knapp halvtimme hade vi packat och bokat biljett på färjan över från Trelleborg. Fördelen med att ta bilen är att man inte behöver tänka utan kan ta med sig hur mycket som helst – det blev ett antal ombyten för olika tillfällen, men jag har bara använt ett. För när hade jag egentligen tänkt byta om till alla dessa kläder?

Sen blev det några timmars körande för att se till så vi hann med färjan, och det var på håret! Riktigt skönt att få tränga ihop oss sen i en smal underslaf för att sova (sova var för sig för en natt? Nä si det går icke… :)) 

I fredags morse när vi kommit av färjan som anlänt till Rostock körde vi nästan på en gång till Schwerin, staden med de sju sjöarna och huvudstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Eftersom vi inte riktigt planerat blev det den första stad i norra Tyskland jag i alla fall hunnit läsa lite om som hade något fint att titta på – ett slott! Så vi begav oss dit. Jättefint med vacker slottsträdgård och god glass. Vi vandrade sen runt i en söt pittoresk stad som inte var överbefolkad eller allt för turistig. 

Jag gillar att få använda den skoltyska jag kan och kommer ihåg, även om mitt självförtroende kan dala lite vad gäller att prata. Att förstå går 10 gånger bättre, vilket är tur det när man ändå bara får tyska svar när man pratar engelska. 

Efter vår lilla rundtur i staden hade vi ett par val. Köra upp till Köpenhamn och sova där eller köra över till Sverige på en gång. Vi valde det sistnämnda – det skulle bli så sent att vi inte skulle få se Köpenhamn ordentligt, och att sova där bara för att åka vidare direkt på morgonen kändes onödigt. Jag fick i alla fall åka över Öresundsbron för första gången! 

Nu är det snart dags för frukost innan bilfärd hemåt igen. Vilken mini-semester vi har haft. Att ta bilen och bara köra någonstans är kul och samtidigt spännande – man vet inte var man hamnar eller får se, som Schwerin! en stad jag aldrig tidigare hört om eller skulle gissa på att jag någonsin skulle åka dit.

You may also like

1 kommentar

  1. Vad spännande :D Men bilresor är tråkiga tycker jag, haha. I början är det kul men se blir det skit tråkig. Kul att du tycker om det iallafall :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.