Årsresumé 2016

2016 lider mot sitt slut. Jag har tänkt tillbaka lite på året och samlat det bästa här som avslutning. Egentligen kan jag inte säga något dåligt om 2016, förutom att året gått fort, fort, fort och att många älskade kändisar har gått bort. Jag menar, bara nya avsnitt av X-files och Gilmore girls gjorde det här till ett toppår.

Höjdpunkten
Året började fantastiskt med att jag och M fick vår efterlängtade gemensamma lägenhet i vilken vi flyttade in 30 januari. Efter att vi skrev kontraktet strax efter nyår var det ett par intensiva veckor av packning som skedde. Jag minns att jag knappt skrev om det för att inte jinxa det hela. Processen pågick så länge, vi fick vårt hopp släckt och sen tänt igen. Trodde inte att det skulle gå igenom. Men så gjorde det det, även om jag fortfarande knappt trodde på det ens på själva flyttdagen.

Måendet
Jag har på det stora hela mått bra. Det har periodvis varit väldigt mycket på jobbet och jag minns hur jag i våras efter jobbet kom hem, åt middag och sen låg i soffan nästan apatisk av trötthet. Det är första gången jag inser att det måste vara sådär det känns att nästan vara på väg in i väggen. Det berodde inte bara på mängden jobb utan också hur det var på jobbet. Sjukskrivningar, folk som sa upp sig, mm. Det påverkar en fast man kanske först inte vill tro det.

Karriär
Om vi bortser från vad jag skrivit ovan har det här året varit riktigt bra. Jag trivs på jobbet och med mina kollegor. Jag har utvecklats enormt och dessutom fått gå en utbildning för att kunna göra ännu mer. Det där resultatet som jag var så nervös för kom dessutom häromdagen. Jag fick VG! Bara ett litet snäpp från fullpott. Det trodde jag inte när jag gick ut ur kurslokalen efter tentan.

Resorna
Året har präglats av fantastiska resor. I mars var vi i New York som en 30-årspresent till mig. Jag älskar New York. Jag har varit där 3 gånger nu, varav två i år. Det finns alltid något nytt att göra när man kommer dit. Höjdpunkten bland resorna i år har utan tvekan varit oktober-resan när vi åkte till Hawaii men även var i LA, Seattle, och som tidigare nämnt New York. Hawaii är en underbart vacker plats, och även om jag bara varit på en av öarna är jag säker på att övriga är minst lika vackra, om inte mer.

Waikiki Beach

I somras gjorde vi några korta roadtrips. Vi inledde sommaren med att åka till Bråvalla och se bland andra Rammstein och The 1975. Därifrån åkte vi sen neråt och mellanlandade i Söderköping, Gränna och Trollhättan för att till slut hälsa på en kompis i Lidköping.

Nästa roadtrip blev till Tyskland. Det var ett intensivt dygn där vi en torsdag skulle hinna med en kvällsfärja i Trelleborg (vi kom dit med 5 minuters marginal) för att sen på morgonen vakna i Rostock. Därifrån körde vi till Schwerin, en plats jag valde från kartan och snabb googling för att se vad som fanns där, och åt glass till lunch på ett vackert slott. Vi körde sen vidare upp och genom Danmark för att gå och lägga oss i Malmö innan hemfärd på lördagen. Puh. Jag har nog aldrig varit med om en intensivare resa.

Det blev även en helg i Falun nu i december, om det räknas, för att agera flytthjälp. Väldigt mysig stad, och förhoppningsvis inte bara för att den var begravd i vacker snö.

Vi har varit på två kryssningar, tror jag, och skämt bort oss med spa. Det ser jag fram emot igen. Sist men inte minst har jag varit i Oslo med jobbet. Det var september och fortfarande sommar, jätteskönt att vara där. Jag vill definitivt åka dit igen privat och se mer av staden.

Operan i Oslo

Det var det? En hel del resande i år.

Saker jag inte tidigare gjort
Åkt till Hawaii och få hänga på stranden i Lost! En fantastisk upplevelse.

Stranden i Lost

Vad jag önskar jag gjort mer av
Fokuserat på skrivandet. Vet inte om jag någonsin kommer ta tag i det där med att skriva en bok. jag får ta jobb på ett förlag och läsa andras böcker istället, det upptäckte jag var kul efter att ha fått smaka på det genom Christian Unge i år.
Tränat. Det har blivit så många nystarter som sen kantats av farthinder. Att få avsluta det här året med en förkylning känns trist så förhoppningsvis är det helt borta imorgon på nyårsdagen för en efterlängtad löprunda på det nya året.

Musiken
The Naked And Famous släppte en ny skiva efter tre år. Hurra! De var även orsaken till att vi efter Hawaii mellanlandade i Seattle ett par dagar så att jag fick se dem live igen. Och i januari får jag se dem igen, fast här hemma. Deras första singel Higher från nya plattan blev min mest spelade låt i år enligt Spotify. Nummer två blev Justin Timberlake’s Can’t Stop The Feeling. No surprise där.

Jag har fått se Rammstein live för första gången och de imponerade stort. En av de bästa liveshower jag har sett. Jag hade höga förväntningar på The 1975, men jag gick därifrån med väldigt ljumna känslor. Ellie Goulding återvände till Sverige i mars som jag och en kompis gick och såg och hon var suverän. Jag såg även Red Hot Chili Peppers när de var här i höstas, och bortsett från den usla arenan Tele2 så var de jättebra. Mer energi från dessa nästan(?) gubbar går nog inte att få.

Förväntningar 2017
Ett fortsatt resande. Jag vill se och upptäcka ännu mer av världen, så kanske blir det lite nya resmål under 2017. :) Jag är även taggad på mer utbildning, det svåra är att hitta passande kurser. Rent generellt hoppas jag få ett 2017 med harmoniskt inre och lika mycket kärlek som i år, det kan jag aldrig få för mycket av.

Jag hoppas detsamma för er, kärlek och att ni får må bra. Gott nytt år till er!

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.